Astăzi au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Florești, anunță primarul Clujului, Emil Boc. 

“Acest tronson al Centurii metropolitane are următoarele avantaje pentru clujeni: 

– prin lărgirea drumului de la 4 la 6 benzi va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Florești – Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca;

 
 

– asigură accesul la Spitalul Regional de Urgență, unde lucrările de construcție au început. Se construiește un pasaj suprateran de 58 de metri și o girație pentru a asigura accesul la spitalul regional; 

– cuprinde piste pentru biciclete pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate”, scrie Emil Boc, într-o postare pe Facebook. 

 
 

Termenul de încheiere a lucrărilor pentru acest tronson este finalul anului viitor. 

“Acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun. Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Florești – Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun. De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanței/Salvării la Spitalul Regional de Urgență”, mai scrie Emil Boc. 

CMF: 21240015

Sursa: Newsinn

Articolul precedentNicolae Ciucă, de ziua PNL: „Istoria modernă a României nu ar fi fost posibilă fără contribuția esențială a familiei Brătianu”
Articolul următorPredoiu, despre aderarea completă a României la Schengen: „E un test pentru coeziunea, coerenţa și solidaritatea europeană”