A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă, spune Cristian Bușoi: „Rusia dorește să folosească Sputnik V ca pe un instrument de geopolitic. Este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă”.

„Îmbunătățirea procesului de vaccinare la nivel european se va face prin mărirea ritmului de livrare din partea producătorilor contractați și prin creșterea ritmului de vaccinare de către autoritățile statelor membre. Aceștia sunt principalii factori. A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă”, transmite europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

În opinia eurodeputatului liberal, chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va omologa acest vaccin, Federația Rusă va avea capacitatea să distribuie cantități mari.

„După cum se observă în statistici, ritmul de vaccinare în Rusia este slab, lucru care spune multe. În condițiile în care Federația Rusă își dorește să folosească Sputnik V ca pe un instrument de geopolitică, cred că este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă și să fie atenți la mesajele pe care le

transmit. Observăm că Federația Rusă își mărește efectivele la granița cu Ucraina. EUCOM a ridicat gradul de alertă și cresc îngrijorările cu privire la amenințările și intimidările pe care Federația Rusă le-ar putea face la adresa Ucrainei. Accelerează în ritm alert și procesul de propagandă și de dezinformare pe rețelele de socializare, ghidonat de publicațiile Kremlinului”, adaugă Bușoi.

El spune că liderii europeni nu trebuie să creeze false așteptări.

„Toate aceste elemente trebuie luate în calcul și avem obligația să îi informăm corect pe cetățenii UE și să nu creăm așteptări false sau să cădem pradă unui joc de imagine sau de distorsiune a realității, făcut de Federația Rusă”, conchide Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFRF, luată la puricat de Corpul de Control al Prim-Ministrului! DOCUMENT-FOTO
Articolul următorIohannis: ”Prin demersurile de până acum, NATO a demonstrat coerenţa şi consistenţa deciziilor privind apărarea colectivă”