Incendierea în Germania a unor mașini aparținând muncitorilor români este un gest care nu poate fi tolerat scrie europarlamentarul PNL, Daniel Buda pa pagina personală de Facebook.

El susține că asemenea gesturi nu trebuie trecute cu vederea de vreme ce legislativul european a adoptat chiar și un document pentru muncitorii sezonieri și transfrontalieri:

”Deși săptămâna trecută, în plenul Parlamentului European, s-a adoptat o rezoluție privind protecția lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri, subliniindu-se în mod clar obligativitatea ca ei să fie protejați, se pare că în unele democrații, fie ele și autentice, se întâmplă lucruri mai mult decât reprobabile și impardonabile.

Fără discuție, lucrătorii sezonieri și transfrontalieri reprezintă “o avuție europeană”. O spune toată lumea. Însă, este indmisibil să apară situații de genul celei apărute în localitatea Rheda-Wiedenbrück, unde se pare că mai multe mașini aparținând muncitorilor români infectați cu COVID-19 au fost incendiate. Nu este destul că acești oameni de ani de zile, își lasă acasă pruncii și soțiile, încercând să le ofere un trai mai bun. După cum nu este destul că uneori condițiile de muncă nu se ridică la standardele cerute, dovada fiind numărul mare de infectați în aceste unități de abatorizare, dar iată că aceștia mai sunt și umiliți de cei care în fiecare zi își pun în farfurie Weisswurst ori bucățile de carne pe care cu migală le „fasonează” cei pe care astăzi îi consideră dușmani. Exacerbările de acest gen trebuie să cunoască un răspuns rapid din partea autorităților statului german. La fel ca în Austria, unde autoritățile au reacționat rapid, și aici vinovații trebuie să răspundă de îndată! Nu dorim să facem o culpabilizare a statului german, cel putin nu deocamdată, dar nici “Fruntași pe ramură“ nu putem spune că sunt. Era datoria lor să prevină apariția unor astfel de situații.

Numărul crescut al acestor cazuri din ultima vreme obligă Comisia Europeană să supravegheze îndeaproape stingerea unor astfel de conflicte. În acest sens, voi adresa o scrisoare către președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, solicitându-i nu doar să intervină, ci și să supravegheze evoluția acestei situații.”, a spus eurodeputatul PNL.

Articolul precedentCîțu: „Dacă nu erau ascunși în spatele declarațiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în pușcărie”
Articolul următorPreședintele Iohannis și premierul Orban prezintă astăzi Programul pentru Revigorarea Economiei