„Pensionarii aflați acum în pensie trebuie să înțeleagă că anul acesta rămânem pe pensiile majorate cu 14% de la finalul anului trecut. Anul viitor se vor indexa, pentru că nu avem cum să finalizăm legea, cel puțin în funcție de rata inflației și de asemenea că la finalul anului 2022 sper eu să avem votată în Parlament o nouă lege care să aducă această echitate și care să se simtă în rezultate”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS.

„Cele mai valoroase sunt acestea: o să crească mai repede pensiile mai mici. Se reduce diferența între cea mai mică pensie și cea mai mare și se digitalizează sistemele. Cea mai mică pensie este cea minimă socială de 800 de lei, dar vreau să știți, la fel de grav, pentru că avem 900.000 de beneficiari de pensie minimă socială, avem și aproximativ 90.000 de oameni care nu au pensia minimă socială. Sunt peste 65 de ani și care se află doar în asistență socială. Și de aceea dincolo de pensii, de salarii în sistemul public, eu am obligația și noi ca Guvern avem obligația să reașezăm și asistența socială în România. Pentru că cei care sunt acum în asistență socială în câțiva ani ajung 65 plus și, dacă nu au contribuit minimum 15 ani, așa cum prevede legislația și cum ținem cu toții la acest principiu, nu beneficiază de pensie și vor rămâne și peste 65 de ani și cu boli și cu probleme”, a concluzionat Turcan. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLucian Bode, detalii despre ancheta privind asasinatul de la Arad
Articolul următorEurodeputatul Dan Motreanu a votat raportul referitor la Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030