“Vile turistice P+2E”, atât putea să ridice Blue Beach SRL în Mamaia, la plajă, pe un teren cumpărat de la Primăria Constanța. Dar primarul Decebal Făgădău a considerat că e puțin și a împins în Consiliul Local o Hotărâre care dă dreptul firmei să ridice blocuri de opt etaje. Pe scurt, în loc de clădiri cu maximum două etaje, consilierii locali au decis să se facă ditamai blocurile de opt etaje.  

Potrivit newsweek.ro, pe 30 iunie a.c., Consiliul Local Constanța s-a întâlnit în ședință ordinară. Printre Hotărârile luate cu acea ocazie s-a numărat și cea cu numărul 214. Articolul 1 spune următoarele: “Se aprobă raportul de evaluare (…) întocmit pentru terenul situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, în suprafață de 2.858 mp, ce a făcut obiectul contractului de vânzare-cumpărare încheiat cu municipiul Constanța (…) ce stabilește diferența de preț în sumă de 521.985,12 euro, fără TVA, rezultată ca urmare a solicitării modificării reglementărilor urbanistice din <vile turistice P+2E> în <construire ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice și private>”

Cererea și memoriul de arhitectură au fost întocmite în noiembrie 2018. Societatea BLUE BEACH SRL solicita emiterea avizului Direcției autoritare și sprijin operatori economici. Conform newsweek.ro, imediat ce cererea a fost înregistrată, primarul Decebal Făgădău a început demersurile de aprobare în CL. La sfârșitul lunii iunie a acestui an, Consiliul Local a pus “în dezbatere referatul de aprobare al domnului primar Decebal Făgădău”. La vot, 16 din 27 de consilieri au votat favorabil (balanța, conform surselor locale, a fost înclinată de consilierii PMP), astfel că Blue Beach SRL și-a văzut cererea aprobată.

Potrivit celor de la newsweek.ro primarul din Constanța nu a dorit să comenteze subiectul: “nu doresc să ofer vreun punct de vedere cu privire la acest subiect.”

Blue Beach SRL că are patru deținători. Jumătate din părțile sociale sunt deținute de către Aterina Global SRL, o firmă din Constanța care are pachete mari de părți sociale sau de acțiuni la multe dintre companiile controlate de Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, acum la închisoare pentru corupție.

Astfel, Aterina Global SRL are 64,4% din Aqualand SRL (parcul de distracții Aqua Magic din Mamaia), deține acțiuni la Garden Shop Services SA (fosta Pomacost), compania care întreținea spațiile verzi din municipiu, mai are 50% din părțile sociale ale Tomis Marina Management SRL (la care a fost acționar chiar Radu Mazăre, potrivit declarației sale de avere depuse în 2008) și are și 50% la M.M. Recycling SRL, companie la care restul părților sociale sunt deținute de celebra Polaris M Holding SRL, firma de salubritate controlată de Mazăre și Sorin Strutinsky, ultimul condamnat la zece ani și opt luni închisoare și dat în urmărire generală pentru afacerile ilegale ale companiei.

Aterina Global SRL, care deține 50% la Blue Beach SRL (firma căreia primarul Făgădău i-a făcut referat favorabil să construiască blocuri de opt etaje pe plajă), are toate legăturile posibile cu Radu Mazăre, omul care l-a crescut pe Decebal Făgădău ca viceprimar. Deloc surprinzător, Aterina Global SRL este deținută de un off shore din Cipru (GKL Engineering Ltd cu 99%) și de Nicoleta Dogaru (1%). Ceilalți proprietari ai Blue Beach SRL sunt grecii Antonios Gioxas (30%), Teodora-Maria Skantzikas (18%) și Ioannis Skantzikas (2%).

Ioannis Skantzikas este o cunoștință foarte veche a lui Radu Mazăre: în declarația de avere depusă în 2008, primarul de atunci al Constanței menționa că-i dăduse cu împrumut grecului 600.000 de euro.Cu alte cuvinte, Mazăre era interesat ca orice investiție a lui Ioannis Skantzikas să meargă și foarte bine, ca să-și recupereze banii.

O altă operațiune a Blue Beach SRL duce chiar spre soția primarului Făgădău, Monica Daniela Gaitanidis – Făgădău. Astfel, pe 29 mai a.c., Blue Beach SRL s-a înțeles cu proprietarul Roxor Black SRL din Constanța, Theodoros Skandalidis (asociat unic), să cumpere 90% din părțile sociale: 80% ar fi ajuns la Blue Beach SRL și 10% la Nikolaos Skantzikas, administratorul Blue Beach SRL. Pe 6 iulie a.c., însă, asociatul unic al Roxor Black SRL, Theodoros Skandalidis, a refuzat să mai cesioneze părțile sociale. Skandalidis a ajuns să dețină părțile sociale ale Roxor Black SRL prin cesiune de la Monica Daniela Gaitanidis – Făgădău, soția primarului, care avea 50%, și Alexandru Babu, fratele viceprimarului Dumitru Babu al Constanței. În 2017, cei doi au dobândit firma de la proprietarii anteriori.

Blue Beach SRL este localizată ideal în Mamaia, la plajă, și operează acum Blue Beach studios.

În curând, în locul clădirilor cu doar două etaje, însă, vor fi blocuri de opt etaje cu vedere direct la mare.

Articolul precedentBogdan Muzgoci, despre reacția lui Ponta după dezvăluirile procurorului Negulescu: „Președintele Pro România a fost mereu deranjat de presă”
Articolul următor100% TU DECIZI! Simona Spătaru țintește Primăria de la 4. Vrea ca sudul să fie ca nordul Capitalei