Marcel Ciolacu, de dragul fotoliului călduț de președinte al PSD, vrea să sacrifice stabilitatea României într-un context dificil, susține deputatul PNL, Florica Cherecheș. Domnul Ciolacu s-a predat fără niciun argument radicalilor din PSD, doar ca să le câștige votul la apropiatul Congres de partid.

 Dovada acestei capitulări stă în moțiunea de cenzură depusă la Parlament- la presiunea aripii PRM-iste dominante acum la vârful partidului- într-o perioadă în care Guvernul se luptă cu epidemia de Coronavirus, demarează proiectele de relansare economică și, în ciuda atacurilor politice, își vede de treabă și pregătește deja toate documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021.

De asemenea, Guvernul se pregătește de deschiderea școlilor în siguranță pentru elevi și pentru profesori. Guvernul Ludovic Orban se luptă cu toate armele împotriva răspândirii virusului și se vede că de când are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene, există o tendință de reducere a numărului de infectări.

Moțiunea nu numai că este de natură să creeze instabilitate decizională, prin mutilarea instrumentelor legale prin care Guvernul poate acționa împotriva noului Coronavirus, dar este pasibilă de a fi și neconstituțională pentru că este depusă în perioada vacanței parlamentare constituționale. Acest fapt ridică semne de întrebare asupra legalității ei, deoarece Constituția vorbește de posibilitatea depunerii moțiunii de cenzură în sesiunile parlamentare, nu în timpul vacanței parlamentare. Este prima dată în 30 de ani când un partid depune moțiune de cenzură în afara sesiunii. Chiar Regulamentul Parlamentului spune că se poate depune o singură moțiune de cenzură pe sesiune parlamentară, și nu amintește nimic despre vacanța parlamentară. Din aceste motive, analizăm posibilitatea de a contesta la CCR depunerea la Parlament a acestei moțiuni, nu pentru că ne este frică, ci pentru că apreciem că astfel de acțiuni politice trebuie să respecte întru totul legea, mai spune Vicepreședintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților.

Suntem convinși că românii înțeleg nevoia unei guvernări stabile și neviciate de atitudini politicianiste, care să aibă capacitatea să contracareze şi să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor grave și dificile cu care ne confruntăm.

 

Articolul precedentCUM se pregătește PNL pentru a contracara moțiunea social-democraților
Articolul următorMinistrul Bode: Autostrada Comarnic – Braşov este etalonul bătăii de joc la adresa infrastructurii româneşti