Liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu a comentat informaţiile referitoare la platforma care ar urma să scaneze dezinformări în online, afirmând că “ieri se arestau preţuri, azi se arestează opinii”.

“Excesul de zel dăunează grav sănătăţii economiei. Ieri se arestau preţuri, azi se arestează opinii. Mâine?”, scrie Cîţu pe Instagram.

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina, relatează Profit.ro. Echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relaţii publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email, să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru şi să vină, până vineri, 11 martie, cu observaţii pe narativele şi cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare şi în parametrii de analiză. Ulterior, Guvernul a precizat că activitatea grupului este independentă de funcţionarea şi structurile Guvernului, produsele primite urmând a fi analizate şi, eventual, valorificate. Proiectul este iniţiat de societatea civilă, iar Guvernul nu a cerut monitorizarea vreunui termen specific, a susţinut Executivul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul Justiţiei discută cu Banca Mondială finanţarea construcţiei Cartierului pentru Justiţie şi digitalizarea sistemului judiciar
Articolul următorVicepreședintele SUA, Kamala Harris, către români: „Un atac împotriva unei țări NATO este un ATAC împotriva tuturor”