Liderul PNL, Florin Cîțu, economist de profesie, revine cu mesajele legate de o viitoare recesiune.

„Nu vă mai luptați cu ultima criză economică! Pregătiți-vă pentru următoarea!”, a postat Cîțu, joi, pe Instagram.

Fost premier, Cîțu a atenționat în repetate rânduri, în ultimele săptămâni, că în România există un pericol real de intrare în criză economică. Potrivit acestuia, dacă inflația va depăși 10%, atunci lucrurile vor scăpa de sub control.

„Sa stiti ca acum vorbim de facturile la gaze, dar in acelasi timp exista in mediul economic, deja se construieste, o situatie dificila. Cresterea preturilor la gaze a dus la antrenarea cresterii altor preturi, a crescut cheltuiala cu forta de munca, la o inflatie de final de an mai mare decat ne asteptam, nu poate sa insemne decat crestere de dobanzi. Si aici, este complicat, fara un deficit in scadere, situatia Romaniei se complica in perioada urmatoare si stabilitatea economica este pusa in pericol daca nu se iau masuri urgente”, a spus Cîțu, la Digi24. El a adăugat că „trebuie sa lasam populismul deoparte”.

Întrebat dacă pericolul este ca în acest an România să intre în recesiune, acesta a răspuns afirmativ. „Depinde de șocuri. Daca inflatia accelereaza rapid si dobanzile cresc rapid, da, se poate acest lucru. Sper sa avem intelepciunea sa nu mergem in acea directie”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentTestarea din școli NU se suspendă! Sorin Cîmpeanu: „2.000 pozitivi în câteva zile. Nedetectați, ar fi infectat 20.000. Sunt teste pentru 2 luni”
Articolul următorVIDEO Culisele Statului Paralel: Cum a falimentat clanul Herăscu Galațiul. Statul, păgubit cu sute de milioane de euro