Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a declarat că PNL, dacă va avea majoritatea parlamentară, va reforma CCR, precum şi modul de numire a judecătorilor Curţii. Liberalul a adăugat că, din păcate, CCR a devenit în mare parte o anexă a PSD. El a mai spus că ar fi oportună şi reducerea numărului de aleşi, cum a decis poporul la referendumul din anul 2009, informează news.ro.

„CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Năstase. Până la Adrian Năstase, deciziile Curţii Constituţionale ale României puteau fi cenzurate de către două treimi din Parlamentul României. În urma acestei modificări, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care, de foarte multe ori, a legiferat peste Parlamentul României. Pentru a rezolva această problemă, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constituţiei României şi modificarea modului de numire a judecătorilor la Curtea Constituţională a României. Dacă vom avea majoritatea necesară, am spus că vom reforma CCR, care din păcate nu mai este a României, este în mare parte o anexă a PSD”, a afirmat Florin Roman, joi la Alba Iulia, unde a prezentat raportul său de activitate în Legislativ, citat de news.ro.

Întrebat despre dacă PNL susţine reducerea numărului de parlamentari, Florin Roman a răspuns: „Este o lege şi un referendum. Practic Parlamentul trebuia să valideze, în urma deciziei Curţii această lege, însă majoritatea PSD a refuzat întotdeauna să discutăm acest lucru în Parlament”.

„Poziţia PNL e foarte clară – suntem pentru reducerea numărului de parlamentari. 300 sunt suficienţi. Poate prea mulţi şi 300, iar în momentul în care vom avea majoritate, vom avea şi un Parlament redus, bicameral”, a completat liderul deputaţilor liberali.

Articolul precedentNelu Tătaru: ”Dintre cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani”
Articolul următorNicușor Dan: Firea nu e în stare să dea apă caldă, a înrăutăţit traficul, a dus RADET-ul în faliment și a înrăutăţit poluarea