În contextul în care PSD avansează din nou introducerea impozitării progresive, liberalii răspund la unison că resping această posibilitate, atât anul acesta, cât și din 2025.

“Amendamentul pe care l-am depus la Legea bugetului de stat în luna decembrie a anului trecut blochează orice intenție a Guvernului Ciolacu de a introduce noi taxe, cu excepția celor majorate deja la finele anului trecut. Amendamentul PNL blochează însă și orice posibilitate de a modifica cota unică, întrucât am blocat și bazele de impozitare. Tot prin acel amendament am protejat Pilonul II de pensii private, pe care Guvernul Ciolacu îl dorea naționalizat, la angajarea răspunderii, și care a fost eliminat urmare a faptului ca s-a înțeles că este o linie roșie peste care nu se trece”, a transmis Roman.

Acesta a amintit că Guvernul Ciolacu a eliminat din amendamentele PNL textul referitor la impozitarea în România a multinaționalelor din industria farmaceutică, petrolieră, bancară sau alimentară, care scot apoi profiturile în afara României, prin intermediul contractelor de consultanță.

 

Acesta este motivul pentru care PNL a depus imediat un proiect de lege care reglementează impozitarea la sursă a multinaționalelor, așa cum se întâmplă cu capitalul românesc.

“Noi, liberalii, rămânem atașați mediului privat și capitalului românesc. Este unul din motivele importante pentru care am intrat în această coaliție de guvernare cu stânga social-democrat[, interesată mai mult de acordarea ajutoarelor sociale. Următorul pas este ca tot noi, liberalii, să punem în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege pentru reducerea birurilor pe muncă pentru toți salariații, inclusiv pentru cei care muncesc în mediul privat”, a încheiat liberalul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentTransnistria cere independența regiunii și vrea ajutorul și protecția Rusiei
Articolul următorNicolae Ciucă se opune impozitării progresive. Ce mesaj le-a transmis liderul PNL partenerilor din PSD? – VIDEO