Fostul deputat roman Cristian Rizea se oferă să-l găzduiască gratuit la Chișinău pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, după ce Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat i-a cerut să elibereze vila de protocol în care locuiește.

”Chiar daca am fost adversari în politica dâmbovițeană, nu pot să accept modul în care sistemul din România îl umilește pe fostul președinte al României, Traian Basescu! E inadmisibil să fie evacuat forțat, așa cum în perioada mandatului său România a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Acesta este un adevăr incontestabil, ne place sau nu ne place de Traian Băsescu. Așa că îl invit să se mute oricând la Chișinău, un oraș unde foarte mulți moldoveni îl apreciază, și în casa mea“, a declarat Cristian Rizea pentru realitateadinmoldova.md

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Politicianul a refuzat să comenteze sentința, dar a precizat că își va căuta dreptatea la CEDO. În baza acestei decizii, fostul președinte al României a fost somat să părăsească vila de protocol.

Articolul precedentDoliu în lumea politică. Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării Naționale, a murit
Articolul următorSecretarul general al PNL, Dan Vîlceanu: ”Dacă în urma acestor discuții, Florin Cîțu va considera că trebuie să își dea demisia și-o va da. Nu e niciun fel de problemă”