Președintele României, Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, au vizitat, miercuri, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. 300 de militari belgieni sunt staționați în bază.

„În urmă cu aproape șapte săptămâni, Europa s-a schimbat pentru totdeauna. Și s-a schimbat pentru a doua oară de la Al Doilea Război Mondial. Prima oară a fost acum trei decenii, în 1989, când Cortina de Fier s-a prăbușit, iar opresiunea sovietică din Europa Centrală și de Est s-a încheiat…Oameni din țări precum România au făcut o alegere curajoasă, pentru libertate și democrație. Europa era unită pentru prima oară în istorie. Recent, asta s-a întâmplat din nou recent. Agresiunea armată și crimele de război dezlănțuite împotriva ucrainenilor nevinovați, cu scopul de a nega faptul că poporului ucrainean are dreptul de a alege libertatea, dreptul de a fi o țară mândră și independentă”, a spus premierul Regatului Belgiei.

“Militarii noștri și cei din alte state membre NATO, aflați la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu umăr lângă umăr, sunt astăzi expresia concretă a hotărârii noastre de a întări în continuare descurajarea și apărarea în regiunea Mării Negre. Prin eforturi comune, contribuim la securitatea spațiului aliat, asigurăm pacea și liniștea cetățenilor noștri. Dincolo de componenta de securitate, vorbim și de o dimensiune simbolică, aceea de a proteja împreună valorile euroatlantice care definesc în mod esențial societățile noastre: democrația, drepturile omului, statul de drept și libertatea fiecărui popor de a-și decide propria soartă……Vom continua eforturile noastre pentru a asigura răspunsul prompt, hotărât şi robust al Alianţei Nord-Atlantice la orice provocare sau ameninţare posibilă. După cum am decis la recentul Summit de la Bruxelles, vom accelera transformarea Alianţei pentru a consolida postura de descurajare şi apărare a NATO pe termen lung, în special pe Flancul estic şi la Marea Neagră”, a declarat Klaus Iohannis.

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentDouă măsuri pregătite de Coaliție, adoptate astăzi – Majorarea salariului minim în agricultură, până la 3.000 de lei
Articolul următorCîțu dă o lovitură de imagine: Președintele Senatului a fost invitat să facă o vizită la Kiev