Liberalul Gheorghe Tinel crede că moțiunea de cenzură anunțată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, este, de fapt, o momeală pentru primarii social-democrați ca să nu trădeze și să fugă în barca Puterii înaintea alegerilor locale programate pentru 27 septembrie. Invitat la emisiunea “Realitatea din PNL”, deputatul a explicat ce socoteli își fac cei de la PSD cu depunerea moțiunii:

“Între 8 și 18 august se depun listele de candidaturi pentru alegerile locale. PSD spune așa: Nu plecați, primari, la PNL sau la Pro România, că dăm jos Guvernul și venim noi la Putere. PSD, de fapt, nu vrea să vină la Guvernare. Vreți să intre în istorie ca partidul care a urmat PNȚCD-ului?!”

 În eventualitatea în care moțiunea de cenzură trece și se pune problema susținerii unui guvern de uniune națională sau tehnocrat, Gheorghe Tinel afirmă că PNL nu va accepta să susțină o formulă daca nu va fi vioara întâi:

“De ce să susținem un guvern de uniune națională cu PSD la guvernare? Nici cerneala nu s-a uscat de pe demiterea lui Dăncilă. Pe Ciolacu nu îl doare de guvernare, îl doare de armata de aleși locali”.

Cât privește faptul că Guvernul evită să spună clar cu ce procent vor crește pensiile de la 1 septembrie, deputatul spune că la mijloc este vorba de o presiune politică și recunoaște că nehotărârea dăunează Executivului:

 “Eu sunt primul care conștientizez acest aspect în teritoriu, când mă duc și oamenii mă întreabă: – “Domnule, dar este lege, scrie 40% creștere a pensiei”. Ceea ce trebuie lumea să rețină este că va fi o creștere. Că va fi 10, că va fi 15 sau 20”.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 33. Nu vom mai scăpa de măști!
Articolul următorPremierul Orban despre închiderea teraselor la 23:00: Analizăm dacă o aplicăm în toată țara