Intenția PSD de a depune moțiune de cenzură în august arată panica din tabăra social-democraților, consideră liberalul Horia Grigorescu, directorul Poștei Române. Invitat la emisiunea Realitatea din PNL, vicepreședinte PNL București susține că social-democrații au criticat de pe margine guvernul în ultimele luni, fără să ofere soluții la criza majoră pe care o traversăm: 

“Patru luni de zile am stat confortabil în canapelele noastre și am intrat pe Skype sau pe Zoom în emisiuni TV și am criticat guvernul că gestionează prost criza. Din ce punct de vedere gestionează prost? Nu au venit punctual cu nicio propunere constructivă”.

Cât privește organizarea alegerilor locale la toamnă, în plină pandemie, Horia Grigorescu este de părere că scrutinul nu ar trebui, totuși, amânat: “Amânarea alegerilor locale nu ar face decât să fie duse într-un interval de timp când ne putem afla într-o situație, poate, și mai delicată. Adică, amânarea alegerilor din septembrie pentru noiembrie, decembrie sau ianuarie nu ar rezolva nimic. Ne vom confrunta cu o perioadă de gripe și răceli sezoniere, care vor putea să genereze o și mai mare problemă în exercitarea dreptului de vot al cetățenilor”. 

Reprezentantul PNL s-a referit și la nemulțumirea celor de PMP că nu au fost cooptați în alianța formată la dreapta cu USR-Plus. Horia Grigorescu spune că Traian Băsescu nu ar trebui să intre în cursă pentru Primăria Generală:

“PMP este partenerul nostru de la guvernare. În ce-l privește pe Traian Băsescu, eu sunt de părere că face o treabă extraordinară la Bruxelles, unde reprezintă cu foarte mare mândrie România și va avea maturitatea necesară pentru a nu rămâne în istorie drept președintele care a reușit să pună tripleta Firea-Pandele-PSD din nou, alți patru ani de zile, la conducerea Bucureștiului. Traian Băsescu este un candidat mai mult decât rezonabil care are anumite șanse legitime, cu un istoric în zona administrației publice, dar acum sunt de părere că maturitatea politică la care a ajuns îl pune mai bine în valoare la Bruxelles”, afirmă Horia Grigorescu.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Andrei Dominic Gerea, lobby pentru proiectul Roșia Montană
Articolul următorPreședintele Iohannis anunță că școala va începe în 14 septembrie. ”Majoritatea elevilor vor merge fizic la clasă”