Veste bună pentru șoferi. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru înmatricularea online a mașinilor.

„Astăzi, de asemenea, tot printr-o ordonanţă de urgenţă, facem un pas important în ceea ce înseamnă procesul de debirocratizare completă a înmatriculării autovehiculelor. Este, practic, un proiect – dacă nu mă înşel, al cincilea proiect – de digitalizare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în perioada 2022-2023, care, practic, va asigura cadrul necesar pentru MAI să creeze şi să gestioneze o aplicaţie prin care cetăţenii pot înmatricula un autovehicul, pot să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul – practic, să poată face aceste demersuri fără a fi nevoie să se mai deplaseze la sediul serviciilor de înmatriculare.

Din datele prezentate, doar anul trecut au fost peste 1,6 milioane de astfel de operațiuni”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat încă din noiembrie 2022 că Ministerul Afacerilor Interne pune bazele unui hub de servicii pentru digitalizarea evenimentelor de viaţă, de la obţinerea cazierului juridic, până la înmatricularea unui autovehicul.

„Și pentru că tot discutăm de acest proces de digitalizare, digitalizarea administrației în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri a reprezentat un obiectiv prioritar în programul de guvernare și sunt convins că își va menține același loc prioritar pentru asigurarea unor servicii de calitate cetățenilor și, desigur, susținerii dorinței noastre de dezvoltare economică. Aprobăm astăzi hotărârea de guvern privind guvernanța platformei de cloud guvernamental, ceea ce reprezintă o etapă, poate cea mai importantă etapă de implementare a celui mai mare proiect de digitalizare a României. Practic, continuăm astfel să facem pașii procedurali necesari atât din perspectivă legislativă, cât și din perspectiva procedurilor de achiziții, și am convingerea că operaționalizarea acestor proiecte va oferi cetățenilor acces direct la toate serviciile publice. Toate instituțiile vor fi interconectate în cloud, iar cetățenii pot solicita o serie de documente, de oriunde și oricând”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis, după decizia CEDO privind respectarea vieţii private şi de familie: E o temă complicată pentru România, însă e o temă de care trebuie să se ocupe Parlamentul
Articolul următorÎn plină criză, România rămâne fără premier – Nicolae Ciucă își depune mandatul mâine. Ce urmează?