Noi proiecte pentru infrastructura de apă-canal și gaze naturale își așteaptă finanțarea prin programul “Anghel Saligny”, a anunțat, miercuri, Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița. Totodată, a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea a încă două blocuri sociale în cartierul Viișoara, contractul pentru finanțarea parțială a continuării lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului este în procedură de semnare, iar pasajul auto subteran Gării – Tărpiului se află în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate.

 
 
 
În cadrul unei întâlniri la Ministerul Dezvoltării cu  secretarul  de stat Claudiu Răcuci, Ioan Turc a discutat despre etapele în care se află proiectele ce vor fi derulate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.
 
“Recent, Primăria Bistrița a depus 3 cereri de finanțare la apelul de proiecte pe componenta apă-canal, care a avut ca termen-limită data de 11 mai.
Este vorba de:
– Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – lot 1, în valoare de 17.628.723,30 lei cu TVA;
– Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – lot 2, în valoare de 13.645.828,39 lei cu TVA;
– Extindere rețea publică de apă, apă uzată menajeră în municipiul Bistrița, în valoare de 6.215.207,61 lei cu TVA.
Reamintim că municipalitatea avea deja depuse cereri de finanțare, aflate acum în sesiunea de analiză, pentru alte două proiecte importante vizând infrastructrura de gaz în cartierele aparținătoare:
– Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Sărata, în valoare de 10.999.070,80 lei cu TVA;
– Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Slătinița, în valoare de 6.754.454,28 lei cu TVA.
De asemenea, suntem pe procedură de semnare a contractului pentru finanțarea parțială a continuării lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului (1.193.170,66 lei cu TVA), iar pasajul auto subteran Gării – Tărpiului se află în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate.
Pe de altă parte, la Ministerul Dezvoltării am semnat contractul de finanțare pentru construirea a încă două blocuri sociale în cartierul Viișoara, având o valoare totală de 34.388.727,58 lei cu TVA”, a scris edilul bistrițean pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentNicolae Ciucă: PNL nu a cerut absolut nimic în afara protocolului Coaliției, a fost un fake news. N-am discutat despre Transporturi
Articolul următorCALENDARUL rotativei: schimbări radicale la Palatul Victoria. Mărul discordiei în Coaliție – Ministerul gata să arunce în aer alianța PSD-PNL-UDMR