Presedintele Klaus Iohannis a declarat, astazi, la finalul discutiilor avute la Palatul Cotroceni, ca discutiile au vizat doua teme importante, situatia economica si situatia bugetara in contextul crizei actuale provocate de pandemia de coronavirus, pentru ambele probleme existand “solutii foarte bune”.

“Am a vut o discutie lunga si am reusit nu doar sa atingem temele importante, ci chiar sa venim cu solutii foarte bune. Ne-am concentrate pe 2 teme: deficitul bugetar –  este clar ca vom avea unul mai mare decat cel discutat la inceput anului, iar acesta trebuie finantat. (…) Am discutat despre masuri pentru o revigorare economica. Este vorba de o revigorare economica si nu de o repornire a economiei pentru ca la noi economia romaneasca nu a fost oprita niciodata, ci doar anumite sectore au fost oprite”, a spus presedintele.

Iohannis a aratat ca Romania isi doreste “o finatare buna pentru deficit ca sa nu fie nevoie de masuri supliment de austeritate”.

Prin urmare, a spus seful statului, este nevoie de masuri foarte coerente pentru a incuraja aceasta economie care se afla intr-o situatie speciala, de criza.

“Am gasit solutii pentru toate si este evident ca pot fi puse in practica cel mai bine daca toate entitatile aflate astazi la masa lucreaza impreuna.  Avem programe, solutii pentru deficit, pentru revigorarea economica. Avem sanse bune sa isi revina economia si sa iesim destul de repede din situatia de cirza in care ne gasim acum”, a aratat Klaus Iohannis.

La intalnirea de astazi, de la Palatul Cotroceni, au participat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, premierul Ludovic Orban și ministrul finanțelor, Florin Cîțu, subiectul discutiilor fiind evaluarea situației economice în contextul crizei COVID-19.

Articolul precedentA fost finalizat raportul privind organizarea şi desfășurarea alegerilor prezidențiale din anul 2019
Articolul următorSorin Ioniță (PNL): Când raportezi 22 de cazuri și că mai ai doar trei internări, cum să nu se ia decizia să transferi cazuri