Marile proiecte se fac cu bani europeni, spune președintele PNL Sector 4, Ionuț Stroe. 

Prezent la inaugurarea lucrărilor construcției noului spital finanțat din fonduri europene, la Spitalul “Marius Nasta”, din Sectorul 4, Președintele PNL Sector 4, deputatul Ionuț Stroe a declarat: “Am ajuns aici pentru că suntem membri în Uniunea Europeană și avem la dispoziție aceste fonduri europene pentru dezvoltare. Avem PNRR, cea mai importantă resursă, și avem oameni pregătiți, care știu să atragă banii europeni, precum primarul Daniel Băluță și echipa managerială de la Marius Nasta.”

De asemenea, el a remarcat și faptul că “marile proiecte se fac cu bani europeni”. 

“În ciuda evidenței, avem niște critici de serviciu care încearcă să ne spună că România ar avea de pierdut din apartenența la Uniune, ar da către U.E. mai mult decât ar lua. Nimic mai fals, iar aceste Mari proiecte sunt cea mai clară dovadă că acești politicieni “pierde-vară” mint, în interes electoral și politicianist.

Dar adevărul este evident – ei rămân cu pălăvrăgeala, noi cu faptele (școli, spitale, magistrale de metrou și multe alte mari investiții)”, a mai spus Stroe.

Primăria Sectorului 4 construiește la Spitalul “Marius Nasta” un nou spital finanțat prin fonduri europene: Centru de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei. Planul pentru acest spital de pneumoftiziologie este foarte ambițios: vorbim de o investiție record, de 72 de milioane de euro, un spital construit de la 0, cu o capacitate de 115 paturi, din care 19 de terapie intensivă.

Spitalul va cuprinde: 

– Bloc Operator cu 3 săli de operație
– Stație centrală de sterilizare
– Laborator de analize medicale
– Laborator de cercetare
– Laborator anatomie patologică
– Ambulatoriu
– Imagistica si Radiodiagnostic – ecografie, CT, aparat RX standard.
– Compartiment de primire urgente de specialitate CPU-S.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis, discuţie cu Volodimir Zelenski, la Vilnius: Am reiterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante
Articolul următorMara Mareș, președinta TNL: Pentru alegerile locale din acest an, sper că vom avea un tânăr ales în fiecare comunitate locală