Vă propun pentru această ediție trei subiecte: disensiunile din cadrul PNL, care produc prima furtună în paradisul noii guvernări. Consecvent promisiunilor de reformă din sistemul bugetar și contestatar al pensiilor speciale, premierul Florin Cîțu a contrasemnat ieri un un proiect de Ordonanță de Urgență elaborat de Ministerul de Finanțe,care prevede mai multe măsuri fiscal-bugetare, printre care plafonarea veniturilor bugetarilor, menținerea punctului de amenda la valoarea de 145 de lei și amânarea până în 2022 a pensiilor speciale ale primarilor.

Ținând cont de realitatea economică și mai ales de nesustenabilitatea susținerii unor mari cheltuieli pasive din administrație, decizia nu numai ca este așteptată de majoritatea plătitorilor de taxe și impozite din mediul privat, dar este și o soluție binevenita, menită sa permită sistemului bugetar un început de resetare și chiar eficientizare. Dar uite ca nu toată lumea este mulțumită de aceasta formulă.

Vom aborda și un alt subiect interesant legat de nesfârșita Ingeniozitate infracțională românească. Metoda de înșelăciune “Accidentul” a fost înlocuită cu un nou scenariu menit sa păcălească persoanele confuzate deja de evoluția pandemiei, numită de anchetatori metoda COVID. Și, în sfârșit, le voi cere invitaților mei sa analizeze următorul paradox românesc: cu cât ne modernizăm mai mult și începem reconstrucția țării, cu atât scade încrederea oamenilor că pot trăi o viață decentă și prosperă. Aici ne paște un pericol mortal. Vă aștept alături de Florin Ivan, Liviu Mihaiu și Sorin Manea.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAlocațiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie
Articolul următorAEP a anunțat partidele care este termenul-limită de depunere a cererii de rambursare a cheltuielilor electorale