Deschidem pentru ultima oară in acest an agenda internațională cu un subiect major, mult asteptat și analizat de invitații mei: parteneriatul strategic cu Republica Moldova. Presedintele României a participat marți la Chișinău pentru a semna alături de Maia Sandu o declaratie comuna care întărește acordul bilateral, fiind primul oficial înalt primit de noua administrație prezidențială de la Chișinău.

Reacția Federatiei Ruse nu s-a lăsat așteptata, Mihail Ahremţev, un cetăţean al Republicii Moldova care susţine că este liderul unui partid politic, a mers pe malul Prutului pentru a da foc hărţii României Mari. Agenţiile de presă internaţionale confirmă stirea ca este posibil ca Acordul UE-China să poată fi semnat pana la sfârșitul acestui an.

Angela Merkel pare să fi câştigat acest pariu mai ales ca el va fi finalizat in perioada in care Germania a asigurat președinția rotativă a consiliului uniunii europene.

Tot zilele acestea va începe procesul de implementare a pactului post-Brexit. The Guardian“ scrie că „acordul îi face mai săraci pe britanici, le reduce influenţa globală şi le periclitează integritatea ţării”, Regatul, în afara UE, devenind „o insulă a comorilor pentru rentieri”.

Vom inchide seara cu mare provocare a administrației Biden: America sau China first. Va aștept alături de Dan Dungaciu, Stefan Ciochinaru, Alexandru Grumaz și Mihai Rusu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – De ce a ajuns Vlad Cosma denunțător la unitatea de elită DNA Ploiești
Articolul următorGuvernul a aprobat hotărârea de încetare a mandatului de subprefect pentru Simona Drăghincescu