Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, la Strasbourg, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii, despre varianta stagiului militar obligatoriu, acesta afirmând că a făcut parte din generaţia obligată să facă armată şi nu i s-a părut „un lucru grozav”, iar acum nu este fezabil.

„Nu mi s-a părut un lucru grozav. Eu sunt dintr-o generaţie care a fost obligată să facă Armata. Nu este fezabil, nu suntem în niciun fel pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat preşedintele la o întâlnire cu ziariştii.

Despre afirmația şefului Statului Major al Apărării, generalul Vlad Gheorghiţă, care a vorbit despre nevoia de pregătire a populaţiei în cazul unui atac militar din partea Rusiei, Iohannis a spus că nu împărtășește punctul de vedere al acestuia. Șeful statului l-a îndemnat pe Vlad Gheorghiţă să discute de acum aceste subiecte în CSAT, nu în spațiul public.

Iohannis a mai spus în discuția cu ziariștii că problema deficitului de personal din Armată se rezolvă prin creșterea soldei pe care o primesc militarii, nu prin măsuri obligatorii.

Articolul precedentMarcel Boloș: „Digitalizarea fiscală se întâmplă. E un drum cu multe obstacole”
Articolul următorOrganizația Pro România Olt a trecut în masă la PNL, în frunte cu președintele Tiberiu Pană