Președintele României – Klaus Iohannis va avea, vineri, o întâlnire cu Frans Timmermans – prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Acesta este și vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european. Ca atare, Frans Timmermans, vine în vizită la București în vederea discutării Pactului verde european.

Vicepreședintele executiv va avea o întâlnire bilaterală cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos. În cursul dimineții, el se va întâlni cu mai mulți miniștri și deputați în Parlamentul European, printre care: ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi; ministrul sănătății, Alexandru Rafila; ministrul transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu; ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea; ministrul culturii, Lucian Romașcanu; și ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Vicepreședintele executiv Timmermans se va întâlnicu mai multe părți interesate ale societății civile pentru a discuta despre acțiunile de combatere a schimbărilor climatice în România și despre rolul Comisiei Europene. În fine, el va ține un discurs în deschiderea conferinței „130 de ani de la crearea primului partid social democrat din România”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă, vizită oficială în Suedia. Discuții cruciale cu omologul său Ulf Kristersson
Articolul următorConsilierul lui Obama, despre Bogdan Aurescu la BBC: „Un interviu grozav. Ucraina este norocoasă să aibă un partener ca România”