Liberalii nu vor vota pentru învestirea noului Guvern în Parlament deși propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis este Ludovic Orban. PNL susține că face un sacrificiu, care este însă singura variantă de a merge pe calea anticipatelor, anunță realitatea.net

Parlamentarii PNL vor fi prezenți în ziua votului de învestire a guvernului Orban, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota în favoarea acestuia. Strategia liberalilor de a respinge nominalizarea făcută de președintele Klaus Iohannis, în persoana lui Ludovic Orban, este de a mai face un pas spre declanșarea anticipatelor. În Constituție scrie că pentru a putea fi dizolvat Parlamentul este nevoie ca în termen de 60 de zile să fie respinse două nominalizări pentru funcția de premier.

PSD a anunțat deja că nu va vota guvernul Orban II, dar amenință că nu se vor prezenta la votul din Parlament și, astfel, nu va fi asigurat cvorumul. Pe de altă parte, USR a anunțat că nu va vota guvernul Orban II, tot în scopul de declanșa anticipatele.

Articolul precedentLudovic Orban participă la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România
Articolul următorLudovic Orban a lămurit zvonurile, conform cărora PNL pregătește o mărire de pensii cu 14-20% chiar înainte de toamnă.