Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă de modificare a legii privind achiziţiil publice, astfel încât vor fi eliminate firmele care nu-şi declară acţionariatul. ”Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici”, a afirmat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, iniţiator al actului normativ, citat de news.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice (Pl-x 108/2018).

”Parlamentul României a adoptat Legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acţionar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăţi comerciale cu acţionariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acţionarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoaşterea acţionariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite şi beneficiar”, a declarat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

Potrivit acestuia, după promulgarea legii, ”un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici”.

Articolul precedentNelu Tătaru: ”S-a decis să AMÂNĂM a patra etapă a măsurilor de relaxare care erau prevăzute pentru 1 iulie”
Articolul următorEuroparlamentarul PNL Cristi Bușoi desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului