Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a declarat că PNL a ales echilibrul şi moderaţia, în cadrul Congresului Extraordinar de duminică, şi a afirmat că fostul lider Florin Cîţu s-a “uzat” în competiţia cu Ludovic Orban.

Lucian Bode a declarat, duminică seară, la un post TV, că îi mulţumeşte lui Florin Cîţu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în cadrul partidului.

“Până la urmă, PNL a ales echilibrul, moderaţia, lăsând la o parte o serie de pariuri riscante pe care PNL nu trebuia să le facă în această perioadă. Evident că mă refer la fostul preşedinte Florin Cîţu, pentru că, trebuie să vă spun, şi domnul preşedinte Ciucă i-a mulţumit domnului Florin Cîţu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în cele 6 luni cât a condus PNL”, a afirmat Lucian Bode, potrivit news.ro.

Întrebat dacă Florin Cîţu a fost un pariu riscant, Bode a evitat un răspuns direct şi a declarat că peste 40 de filiale au dorit schimbarea.

“Acum, când vedem anumite decizii din ultimele săptămâni, ultimele luni, PNL a reacţionat şi a reacţionat în proporţie de peste 90-95 la sută. Când peste 40 de filiale, din 49, spun stop este nevoie de o resetare la nivel politic, atunci trebuie să faci un pas lateral, aşa cum a făcut şi Florin Cîţu, şi eu îi mulţumesc pentru modul în care a înţeles că a fost o etapă, iar etapa de care are nevoie PNL şi Guvernul este una în care trebuie să avem altceva în vârf. Nu am ratat nicio criză, de-a lungul istoriei”, a declarat Bode.

Lucian Bode a adăugat că Florin Cîţu s-a “uzat” în competiţia cu Ludovic Orban.

“Florin Cîţu s-a uzat în acea competiţie numită de Orban «festivalul democraţiei». Iată că acel festival ne-a făcut foarte mult rău (…) În septembrie şi eu şi alţii ne-am pus speranţele în Florin Cîţu, un tânăr în politică, un tânăr finanţist, cu şcoli făcute în străinătate, un om respectat în zona lui de competenţă. Atunci ne-am dorit să scăpăm de populismul deşănţat al lui Ludovic Orban. Ducea partidul într-o zonă total greşită şi împreună cu Florin Cîţu am reuşit să scăpăm de Ludovic Orban. Sigur că Ludovic Orban putea să rămână în PNL. A ales altă cale. Credem că în perspectiva anului 2024 este nevoie de o întărire a partidului”, a mai declarat Bode.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales duminică, 10 aprilie, în funcția de președinte al PNL, într-un Congres extraordinar al partidului. Precedentul președinte, Florin Cîțu, ales în septembrie 2021, și-a dat demisia în urmă cu 9 zile.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu: Avem nevoie de un lider precum Nicolae Ciucă
Articolul următorKlaus Iohannis a promulgat legea care instituie Ziua educaţiei financiare pe 11 aprilie