Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a realizat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), două videoclipuri (variantă scurtă şi variantă lungă) şi un spot audio de informare a alegătorilor din străinătate în legătură cu procedura şi termenul-limită de înregistrare pe site-ul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă.

AEP aminteşte că, potrivit prevederilor Legii nr. 202/2020 pentru modificarea unor acte normative în materie electorală, perioada de înregistrare a cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării ca alegători prin corespondenţă la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, care urma să se încheie la data de 21 septembrie, s-a prelungit până la data de 22 octombrie.

De asemenea, AEP aminteşte că joi Consiliului Naţional al Audiovizualului a aprobat solicitarea AEP de a emite o recomandare către radiodifuzori privind difuzarea acestor clipuri în afara spaţiului publicitar.

Instituţiile mass-media, precum şi alte instituţii şi entităţi interesate pot descărca videoclipurile de pe paginile oficiale de Facebook şi YouTube ale AEP.

Articolul precedentOrban către guvern: ”Să operaționalizați și TEL VERDE și să îl popularizați, astfel încât să putem să direcționăm controalele în funcție de apelurile primite”
Articolul următor”Cap și pajură” la Realitatea Plus despre acordurile bilaterale de cooperare România-SUA