Ministrul Finanţelor s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România pentru a le oferi sprijin în finanţarea proiectelor din bani europeni. Marcel Boloș a precizat că până la finalul lunii, la nivel tehnic, se vor realiza analizele necesare pe baza cifrelor furnizate de MIPE, astfel încât să poată fi identificată cea mai bună soluţie din perspectiva sustenabilităţii bugetului.

Sprijinul Ministerului Finanțelor este absolut necesar pentru decontarea sumelor declarate deja eligibile în cadrul acestor proiecte.

“Vorbesc despre proiecte al căror stadiu de implementare este matur și al căror necesar de finanțare trebuie asigurat pentru a fi închise cu succes”, a precizat ministrul.

Acesta a subliniat faptul că Guvernul României a alocat prin Programele 2021-2027 de două ori mai mult faţă de minimum prevăzut prin Regulament, în acord cu nevoile de investiţii la nivelul municipiilor şi oraşelor.

“De asemenea, i-am încurajat să se concentreze pe pregătirea şi accesarea finanţărilor din noua perioadă de programare”, a transmis Marcel Boloș, care pune accent pe continuarea investițiilor în ritm susținut. 

În ceea ce privește absorbția fondurilor nerambursabile la nivel national, administrațiile liberale apar în topul celor mai eficiente, conform PNL.
Potrivit celui mai recent studiu care analizează situația economică a județelor României, în vârful clasamentului PIB/cap de locuitor pe țară se află județe conduse de un președinte al CJ din partea PNL. După Municipiul București, clasamentul este ocupat de județele Cluj, Ilfov, Timiș, Brașov, Constanța, Prahova, Sibiu și Alba, precizează liberalii.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBogdan Aurescu este OFICIAL judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga. Fostul ministru a depus jurământul
Articolul următorSURSE: Alegerile se vor COMASA! Turul doi al prezidențialelor, în același timp cu parlamentarele