Vicepreședintele PNL Iași, Etienne Ignat, a adresat o scrisoare deschisă conducerii centrale PNL, deranjat de desemnarea lui Mihai Chirica drept candidatul PNL la Primărie, informează realitateadeiasi.net

”Nu putem scăpa de PSD prin aducerea lor in PNL. Eu vreau, si îmi doresc extrem de mult să scăpam de PSD prin dezbatere, inițiative și proiecte. Pentru mine asta e spiritul Liberal!”, a scris Ignat pe pagina sa de FB.

„Domnule președinte, Ludovic Orban. La Iași, mi-am câștigat dreptul la democrație în instanță. Timp de aproape patru ani, primarul Mihai Chirica ne-a blocat dreptul la orice inițiativa în consiliul Local, într-un mod total nedemocratic. În 2017, împreună cu Razvan Timofciuc am deschis un proces (dosarul 10183/99/2017), care a fost finalizat în 2019, printr-o hotărâre definitivă. Primarul a fost obligat sa pună proiectele depuse de consilierii PNL pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, și, iată că în ședința ordinară convocată ieri și după ani de muncă asidua, proiectele liberale se găsesc pe ordinea de zi. Din păcate ele nu se regăsesc prin respectarea legii ci prin decizii ale instanței. Dincolo de conținutul proiectelor, important este ca am creat un precedent în favoarea DEMOCRAȚIEI, nu doar in Iași ci în România. O opoziție sănătoasă se face prin proiecte și initiative.

Această situație mă mâhnește profund, pentru că nu știu cum pot, sau cum voi putea explica electoratului PNL, ca deodată, acest primar care a făcut abuz de putere, care nu a respectat legea, ar putea fi un posibil coleg de partid. Auzim in fiecare zi in mesajele date de către liderii partidului, ca PSD blochează în parlament propunerile legislative inițiate de PNL. Va întreb domnule președinte, cu ce e diferit primarul de la Iași, Mihai Chirica, candidat PSD la primărie în 2016 și susținut de PSD din pixul lui Dragnea fața de comportamentul toxic pe care îl tot blamăm? Unde s-a mai pomenit ca aleşii locali să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a-şi exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetăţenilor, fie că vorbim de accesul de informaţiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea iniţiativelor pe care aceştia le au?

Daca în mandatul 2012-2016, colegii consilieri liberali au reușit sa depună doar 4 proiecte, va anunț ca eu am reușit pana in acest moment sa propun peste 50 de de proiecte, care, din pacate stau blocate în sertarul primarului. Iar ca sfidarea sa fie si mai mare, desi am castigat in instanta, primarul Chirica refuza sa puna pe ordinea de zi proiectele noastre de hotarare care nu au facut obiectul deciziei de atunci si au fost depuse ulterior.

Domnule președinte al Partidului National Liberal, prin faptul ca nu susțin aducerea primarului PSD Mihai Chirica în PNL, am ajuns sa fiu o paria în propria filiala, pentru ca am făcut o opoziție pe bune! Nu putem scăpa de PSD prin aducerea lor in PNL. Eu vreau, si îmi doresc extrem de mult să scăpam de PSD prin dezbatere, inițiative și proiecte. Pentru mine asta e spiritul Liberal!

Domnule Florin Roman, cum putem spune pe bune electoratului nostru ca PNL nu face un blat cu PSD? Va aud in fiecare zi la TV sau pe retelele de socializare ca proiectele depuse de PNL sunt blocate de PSD. Noi la Iași cum ar fi bine să punem problema? Chiar daca ne-a blocat proiectele și am castigat in instanta va fi bun ca e posibil sa vina in PNL?

Doamna ministru, Violeta Alexandru, sunteți ministrul meu preferat și vă spun că mă bucur extraordinar de mult de fiecare data, când, persoanele cu care mă întâlnesc vorbesc foarte frumos de activitatea dvs. Însă, vă invit sa-mi spuneți, cum pot justifica electoratului PNL din Iași, că dacă am făcut o opoziție pe bune și am muncit, pot deveni persoana non grata în partid, pentru ca am principii și țin la ele. Iar acest principiu e unul onest și ferm, nu un principiu al combinațiilor în medii ascunse.

Domnule Rares Bogdan, în democrație hoții stau la pușcărie. Însă, cei care nu respecta dreptul fundamental al unui consilier local conferit prin lege si care este trimis de ieșeni sa le reprezinte viziunea, in baza unui program politic unde ar trebui sa stea? In PNL?

Doamna Raluca Turcan, sunteți un vechi parlamentar, un om deosebit cu rezultate extraordinare la Sibiu. Aveți foarte multe inițiative depuse, inițiative la care ați lucrat și in care ați pus suflet. Cum vă simțiți când ele sunt blocate de PSD ani întregi? Cum ne vom simți noi în PNL daca vom încuraja o astfel de practică a unui primar certat cu legea.

Domnule Robert Sighiartau, o țară întreagă s-a uitat la dumneavostră când ați reușit mărirea alocațiilor și la modul extraordinar de a vă lupta cu PSD. Deși ați venit cu o măsură extrem de necesară, PSD a depus toate eforturile să vă blocheze. Cum aș putea să-l susțin în partid pe Mihai Chirica când el se comporta exact ca un pesedist ce este? Cum?

Cum putem explica ca din pixul primarului Mihai Chirica, în 2016, Nicolae Banicioiu, responsabil de imensele gafe de la Colectiv ajungea deputat. Urmatoarele liste pe care le va semna vor fi tot cu astfel de persoane sau cel mai probabil iar cu dezvoltatori imobiliari care construiesc blocuri intre case sau pe spatiul verde?

Dragi colegi din Biroul Politic Județean Iași. Imi pare rau ca am ajuns persoana non grata in propriul partid si ca pot fi marginalizat pentru ca am facut o opozitie pe bune la o administratie incompetenta, însă eu asta am înțeles ca trebuie sa facem cu toții în lupta cu PSD.

Dragi colegi din organizația municipala Iași, vă iubesc și mă inclin în fața voastră. Îmi sunteți prieteni, colegi și parteneri în lupta cu PSD. In acești 4 ani am petrecut nenumărate clipe împreună, pe strada, între ieșeni, la firul ierbii, iar asta s-a văzut mereu, obținând mereu cele mai bune rezultate în zonă de care mă ocup.

Dragi ieșeni, vă mulțumesc pentru mesajele transmise, sunt și voi rămâne fidel promisiunilor făcute și a principiilor în care cred.

Etienne Ignat, membru PNL, consilier local al municipiului Iași și prim-vicepreședinte PNL mun. Iași”

Postarea lui Etienne Ignat a generat rapid răspunsuri în mediul online. Printre cei care l-au felicitat a fost și Filip Havarneanu, șeful organizației municipale USR Iași: ”Felicitări pentru faptul că nu îți încalci principiile și valorile pentru funcție! Sperăm că vom colabora cu voi pentru a scăpa de acest om corupt care blochează dezvoltarea orașului prin corupție. Mă bucur să văd că au rămas și oameni integri!”, a scris Etienne Ignat pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentOvidiu Drăgan este candidatul PNL la Primăria Gherla
Articolul următorPlanul de rezervă al PNL dacă Guvernul nu va întruni cvorum