Ministerul Finanțelor alocă 2,25 miliarde lei pentru investițiile majore în industriile cu tradiție din România.

Ministrul Marcel Boloș a afirmat că antreprenorii hotărâți să facă diferența au acum acces la peste 2,25 miliarde de lei, buget cu care se dorește revitalizarea industriilor cu tradiție în România.

Start oficial pentru înscrierea proiectelor în schema de ajutor de stat

Ministerul Finanțelor a dat oficial startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor pentru schema de ajutor de stat instituită prin HG 300.

„Vorbim despre proiecte majore investiţii ale căror costuri eligibile depășesc 50 milioane lei. Ce cheltuieli sunt eligibile? Cheltuielile pentru construcții. Instalații sau utilaje automatizate, mașini și echipamente noi, încadrate la categoria mijloacelor fixe. Brevete, licențe, know-how, alte drepturi de proprietate intelectuală”, a spus Marcel Boloș.

Afacerea trebuie menținută în stare de funcționare cel puțin 5 ani

Potrivit acestuia, un aspect important este că afacerea trebuie să fie menținută în stare de funcţionare pentru o perioadă de cel puţin 5 ani de la data finalizării acesteia. Mai mult, trebuie să realizeze, la finalul perioadei de menținere a investiției, o rentabilitate a cifrei de afaceri mai mare de 2,5%.

Citește și:   Raportul privind statul de drept 2024. Ministra Alina Gorghiu: Este cel mai bun raport de până acum în ceea ce privește capitolul justiție

„Pentru cei care se întreabă la ce ne ajută aceste forme de sprijin, vă las doar câteva argumente, vitale pentru orice economie în curs de dezvoltare: Pe măsură ce companiile finanțate își dezvoltă activitățile, acestea vor necesita mai multe materii prime, echipamente și servicii. Această cerere suplimentară va stimula activitatea furnizorilor și a partenerilor din lanțul de aprovizionare, generând noi investiții și creșteri în alte sectoare economice”, a precizat ministrul susținut de PNL.

Investiții în tehnologii noi și echipamente pentru creșterea productivității

Acesta a subliniat că investițiile în tehnologii noi și echipamente moderne vor crește capacitatea de producție a companiilor beneficiare. Creșterea productivității va reduce costurile și va spori competitivitatea companiilor pe piețele interne și internaționale. Astfel, companiile pot exporta mai mult, aducând venituri suplimentare în economie.

„Finanțarea va încuraja companiile să investească în cercetare și dezvoltare (R&D). Inovațiile tehnologice pot duce la apariția de noi produse și servicii, deschiderea de noi piețe și creșterea competitivității economiei naționale. Aceasta va atrage și alte investiții private și va stimula ecosistemul antreprenorial”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDEPUTATUL FLORIN ROMAN: 21 DE MILIOANE DE EURO PENTRU CONSTRUIREA UNUI CAMPUS DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL LA ALBA IULIA
Articolul următorMIRCEA GEOANĂ, DEMASCAT DE SOȚIA LUI CRISTIAN RIZEA: CUM PRIMEA CASE ȘI CADOURI DE LUX PE IAHTURILE MILIONARILOR – CULISELE STATULUI PARALEL, ORA 21:00