În perioada 8-12 iulie, Ministrul Justiției, Alina  Gorghiu, se află în Statele Unite ale Americii, într-o vizită de lucru, cu ocazia lucrărilor summitului NATO. În acest context, d-na Gorghiu a fost invitată să susțină o alocuțiune în cadrul mesei rotunde „Femeile, pacea și securitatea”, eveniment organizat marți, 9 iulie, în marja summitului NATO, la Departamentul de Stat.

Ministrul Justiției a subliniat că România este în linia întâi în efortul de susținere a Ucrainei, în contextul agresiunii rusești: „Războiul Rusiei e la granița noastră. Vedem direct ororile trăite de victimele ucrainene în războiul lui Putin. Vedem rolul-cheie al femeilor în susținerea comunităților post-conflict. Vedem însă și că lucrul care determină oamenii să depășească trauma războiului și a agresiunii este speranța că se va face dreptate. Adaug o nouă perspectivă discuției”.

Ministrul Justiției va avea, de asemenea, activități în cadrul summitului NATO, vizită la Curtea de Justiție Superioară din Los Angeles, întrevederi cu diaspora română din Statele Unite ale Americii, precum și evenimente organizate de Ambasada României în SUA.

 

Articolul precedentALIAȚII VOR DECIDE LA SUMMITUL NATO ÎNCEPEREA PRODUCȚIEI DE ARME LA MASĂ LARGĂ
Articolul următorPRIMARUL PSD DIN SLATINA ȘI-A DAT DEMISIA, DUPĂ DEZVĂLUIRILE BOMBĂ FĂCUTE DE JURNALISTA ANCA ALEXANDRESCU