Un dialog eveniment între miniștrii liberali și peste 300 de oameni de afaceri și experți contabili din județul Sibiu.

Într-o întâlnire fără precedent la Sibiu, peste 200 de lideri de afaceri locali – de la companii multinaționale la afaceri regionale – s-au întâlnit cu Raluca Turcan, ministrul Culturii, și Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, vineri, 8 noiembrie. Reuniune a servit drept platformă pentru un dialog deschis, în care s-au discutat teme esențiale ale mediului de afaceri și s-a reafirmat angajamentul liberalilor de a menține o relație transparentă și de colaborare cu comunitatea de afaceri.

Sesiunea a început cu prezentarea Ralucăi Turcan a unui raport cu deciziile și inițiativele majore implementate din 2019, din pozițiile de vicepremier și ministru al Muncii și al Culturii. Printre acțiunile cheie s-au numărat cele din pandemie: coordonarea ajutorului pentru angajatori, prin șomajul tehnic și kurtzarbeit, lansarea schemelor de ajutor pentru industria HORECA, continuate de avansarea proiectelor de infrastructură, cum ar fi deblocarea investițiilor în autostrada Sibiu-Pitești. Ca ministru al Muncii, Raluca Turcan a pornit reforma pensiilor, realizând primul pas esențial – digitizarea celor 5 milioane de dosare de pensii, fără de care reforma nu ar fi fost posibilă.

În mandatul actual de la Cultură, Raluca Turcan a investit în patrimoniul cultural, fără precedent în trecut, și a susținut financiar marile evenimente culturale, printre care și FITS, investiții cu efecte directe în economie, care au atras mii de turiști în regiune.

Ministrul Marcel Boloș i-a asigurat pe oamenii de afaceri sibieni de menținerea cotei unice de impozitare, o piatră de temelie a strategiei economice liberale, și de păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), agreat în negocierile cu Comisia Europeană.

Într-un dialog direct, oamenii de afaceri și-au exprimat preocupările lor legate de predictibilitatea fiscală, esențială pentru planificarea afacerilor și a investițiilor, calendarul finanțărilor prin programul Start-up Nation și impozitul pe dividende.

În a doua parte a evenimentului, au participat experții contabili din organizația profesională CECCAR Sibiu, care au abordat problemele cu care se confruntă atât sectorul contabil, cât și mediul de afaceri din România. Discuțiile s-au concentrat pe simplificarea proceselor fiscale și importanța instrumentelor digitale, cum ar fi e-TVA și e-Factura, în eficientizarea sistemului fiscal și creșterea transparenței. S-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea unei predictibilități legislative și a unor reglementări fiscale stabile, pentru a evita schimbările frecvente care pot destabiliza mediul de afaceri.

Ministrul Boloș și-a reafirmat sprijinul pentru dialogul continuu și colaborarea strânsă cu profesioniștii contabili, cu scopul de a dezvolta politici fiscale care să le susțină activitatea și să reducă povara administrativă asupra afacerilor.

Felul în care Raluca Turcan, ministrul Culturii și deputată de Sibiu, reprezintă interesele județului Sibiu la nivel național s-a bucurat de recunoaștere atât din partea oamenilor de afaceri, cât și a ministrului Boloș.

Această întâlnire față în față exemplifică abordarea liberalilor din Guvern – dialog deschis cu mediul de afaceri, în care vocile antreprenorilor și profesioniștilor locali sunt auzite și respectate.

Mesajul guvernanților liberali a fost clar: un sector privat robust este fundamental pentru creșterea României, iar orice efort va fi făcut pentru a reduce barierele birocratice, asigurându-se că statul sprijină, și nu împiedică, dezvoltarea economică.

Explicație foto principală: Raluca Turcan vorbind oamenilor de afaceri din județul Sibiu

CMF 11240002

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSEMNALUL DAT DE CIUCĂ LA CHIȘINĂU: PARTIDELE CARE SE CONSTITUIE PORTAVOCEA MOSCOVEI ÎN ROMÂNIA – AUR ȘI SOS – SĂ NU POATĂ SĂ INTRE ÎN COMBINAȚII POLITICE
Articolul următorPRICOLUL MAJOR AL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE. ROLUL PNL ÎN BLOCAREA ALIANȚEI PSD-AUR