Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a întâlnit la sediul Ministerului Dezvoltării cu Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia în România.

Ministrul dezvoltării l-a asigurat pe domnul ambasador de întreaga deschidere a ministerului nostru pentru buna colaborare în domeniile specifice de activitate, atât în ceea ce privește planificarea urbană și cadastrul imobiliar, cât și cooperarea în cadrul Programului Bazinul Mării Negre (în care partenerii turci sunt prezenți în 28 de proiecte).

Totodată, ministrul Veștea i-a transmis ambasadorului că, la invitația prim-ministrului României, va face parte din delegația care va participa, la începutul săptămânii viitoare, la ședința de guvern comună de la Ankara, unde se va întâlni și cu ministrul turc al mediului, urbanizării și schimbărilor climatice, pentru a identifica domenii comune de interes și acțiuni concrete în legătură cu urbanismul, planificarea spațială, dezvoltarea urbană, construcțiile, cartea funciară, cadastrul, cartografierea și construcția de locuințe.

”România și Turcia sunt aliați de încredere și parteneri strategici, avem un dialog deschis și pragmatic la toate nivelurile, iar Parteneriatul Strategic a imprimat o dinamică susținută cooperării noastre bilaterale generale.”, a subliniat Adrian-Ioan Veștea.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: ”Prima evadare” – maraton de ciclism în Ilfov
Articolul următorJurnalista Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru, la Ziua Națională a Israelului: „A fost o seară de celebrare, solidaritate și prietenie”