Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a mai spus că, în cazul unei acţiuni militare a Rusiei în Ucraina, “există un răspuns care va fi dat Federaţiei Ruse”.

“Nu e cazul să existe cetăţeni români care să fie alarmaţi că vom fi târâţi într-un război în vecinătatea noastră”, a afirmat, duminică, şeful diplomaţiei române, la Prima Tv.

El a adăugat că, în cazul unei acţiuni militare a Rusiei în Ucraina, “există un răspuns care va fi dat Federaţiei Ruse”.

“Ne-am pregătit deja pentru acest răspuns şi el va fi în termeni în care eu sper că Federaţia Rusă trebuie să fie conştientă că nu-şi doreşte un astfel de răspuns. Este vorba de un răspuns din partea NATO pe de o parte, printr-o consolidare proporţională, dar consistentă a flancului estic, pe de altă parte răspunsul este reprezentat de o reacţie a Uniunii Europene printr-un pachet foarte robust, foarte substanţial de sancţiuni”, a detaliat ministrul.

Respectivele sancţiuni sunt “cu caracter economic, care ating domeniul financiar şi comercial, sancţiuni individuale cu privire la persoane care sunt implicate în lanţul de luare a deciziilor”.

Acest pachet este “extrem de substanţial” şi “va produce consecinţe masive şi costuri severe Federaţiei Ruse”, a mai spus ministrul.

“Nu există niciun pericol ca România să fie atrasă într-un conflict militar cu Federaţia Rusă în acest moment, ca urmare a unor eventuale evoluţii în vecinătate”, a reiterat ministrul de Externe.

El a adăugat că “există în acest moment o umbrelă de securitate extrem de puternică, care oferă toate garanţiile posibile pentru securitatea şi stabilitatea României şi a cetăţenilor săi, şi anume apartenenţa la NATO, la care se adaugă Parteneriatul strategic foarte puternic cu Statele Unite”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiberalul Robert Sighiartau intervine în drama românilor din Danemarca: ‘Străgător la cer! Statul danez dă rateuri în ceea ce privește statul de drept’
Articolul următorFlorin Cîțu, SCEPTIC: „Am auzit că Guvernul merge spre a înfiinţa o nouă companie de asigurări. Nu avem nevoie de două”