Ministerul Economiei a anunțat că va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze dacă măștile sunt neconforme, asta după ce s-a aflat că jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid, potrivit Agerpres.

Ministrul nu a precizat în ce moment au observat autoritățile că aceste măști “neconforme” sunt comercializate.

Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid iar Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu, citat de Agerpres. Ministrul nu a precizat în ce moment au observat autoritățile că aceste măști “neconforme” sunt comercializate.

De asemenea, ministrul a sfătuit oamenii să cumpere măşti româneşti.

“Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”, a completat Popescu.

El le-a cerut retailerilor şi reţelelor de farmacii să nu mai permită la comercializare produse neconforme.

“Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”, a adăugat reprezentantul Guvernului, potrivit hotnews.ro.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDragnea, muza USR
Articolul următor100% TU DECIZI! Silviu Predoiu, șeful spionilor s-a deconspirat ca politician