Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut joi un apel către autorităţile locale să încerce să “rezerve” mijloace de transport pentru elevi, având în vedere că posibilitatea de infectare este foarte crescută pe parcursul transportului, conform Agerpres.

“Folosesc această ocazie pentru a face un apel la comunităţile locale, care partajează responsabilitatea împreună cu şcoala în ceea ce priveşte transportul şcolar. Ştim foarte bine că posibilitatea de infectare este foarte crescută tocmai pe parcursul transportului. Dacă la transportul local nu avem competenţe directe – deşi o să facem apel către autorităţile locale pentru ca, spre exemplu, pe modele de bună practică, să încercăm să rezervăm mijloace de transport pentru elevi; lucrul acesta s-a făcut în alte state – este sigur că transportul şcolar intră sub responsabilitatea şcolii sau a autorităţilor locale”, a spus ministrul.

El a afirmat că trebuie luate măsuri de precauţie, astfel încât transportul elevilor să nu constituie un factor important de transmitere a noului coronavirus.

“Acolo trebuie luate toate măsurile de precauţie pentru ca această etapă a transportului elevilor să nu constituie un factor important de transmitere a bolii”, a adăugat Cîmpeanu, într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja: ”Cetățenii trebuie sa stie adevarul si sa judece singuri”
Articolul următorLudovic Orban îl susține pe Traian Berbeceanu: ”Un prefect bun, un om serios pe care bucureștenii s-au putut baza”