Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat azi la TVR că după desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților (SIIJ), dosarele aflate în administrarea acesteia vor fi trimise către DNA, DIICOT sau Parchetul General, în funcţie de specificul infracţiunilor, transmite News.ro.

El a adăugat că desfiinţarea SIIJ nu conduce la o ”protecţie” a magistraţilor care încalcă legea. ”Sunt mai multe minusuri, o desfiinţăm, asta nu înseamnă că nu vor răspunde procurori şi judecătorii”, a declarat ministrul Justiţiei.

”În primul rând, ideea că avem o problemă de corupţie generalizată la nivelul magistraţilor e greşită. Nu am spus că sunt nişte sfinţi, am spus că nu avem un fenomen de mare corupţie, de corupţie generalizată. Desfiinţarea acestei secţii nu înseamnă nicidecum protecţia magistraţilor, dimpotrivă. (…) De ce magistraţii trebuie să aibă o secţie specială şi alte categorii, poate din justiţie dacă vreţi… Această secţie are particularitatea că se ocupă de toate infracţiunile, indiferent de categorie. Acesta este un lucru greşit pentru că neagă principiul specializării procurorilor”, a declarat Stelian Ion, joi seară, la TVR. (Foto: Stelian Ion / Facebook)

Citește tot articolul pe News.ro

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 142. Bestselăr în România. Viorica Dăncilă lovește cu cartea: Partea ei de adevăr
Articolul următorPrimarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, face ordine in primărie și desființează o întreagă direcție