Ministrul Lucian Bode și ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-au aflat astăzi, 10 septembrie 2020, în județul Ialomița.

Prima oprirea a delegației oficiale a fost la podul peste râul Ialomița de pe raza Municipiului Slobozia KM 89+668. Valoarea contractului este de 3.606.531,04 lei cu TVA, durata de execuție este de 12 luni, iar garanția pentru acest obiectiv este de 5 ani. Pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură vor fi executate o serie de lucrări ce vizează infrastructura , lucrări de suprastructură (realizare unei plăci simplu articulate în zona ciocurilor grinzii Gerber, realizarea unor ancoraje pe cele 2 Culee, reparații cu mortare speciale a intradosului suprastructurii, anunță MTS.

A doua oprire a delegației a fost la DN3A – strada Depoului, pe raza orașului Fetești, unde s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de refacere a părții carosabile, urmare a intervențiilor repetare la anumite rețele de utilități. În urma expertizei tehnice s-a constatat că sunt necesare anumite lucrări de refacere a sistemului rutier și a staturilor de uzură și legătură, pe întreaga suprafață. Valoarea lucrărilor este de 1.980.780 lei cu TVA.

Ministrul Lucian Bode a discutat și despre Pasajul de la Drajna.“ Am spus că dau o veste bună ialomițenilor, în ceea ce privește un obiectiv extrem de important pentru ei, și anume, Pasajul de la Drajna. Îi anunț pe această cale că în acest an, la începutul lunii octombrie, adică în circa trei săptămâni, se vor depune ofertele pentru contractul de proiectare și execuție la acest obiectiv de infrastructură. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020.. Pasajul face parte din strategia noastră de dezvoltare a acestei zone și va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița” .

Imagine

Imagine

Foto Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România

Articolul precedentRealitatea de București, invitați: ALEXANDRU GADIUTA, consilier general USR și STELIAN BUJDUVEANU, consilier general PNL
Articolul următorLiderul deputaților PNL despre creșterea pensiilor cu 40%: Intrăm într-un joc inflaționist periculos. Ce iei pe mere, dai pe pere