Un om a adus Europa la București. Alexandru Nazare este oficialul guvernamental care a adus în România Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică. Reușita lui Alexandru Nazare a fost dată drept exemplu de succes, de către consultantul politic Miron Mitrea.
Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică este prima instituție cu putere de decizie continentală din partea Uniunii Europene care își va avea sediu central în țara noastră, decizie care vine cu numeroase beneficii pentru specialiștii și industria IT și nu numai.
Reușita actualului ministru de Finanțe de la finele anului trecut a fost amintită de invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, de la Realitatea Plus, ca exemplu de succes într-o lume care are tendința naturală de integrare, de unificare, și în care mișcările secesioniste, autonomiste, aduc numeroase consecințe negative.
“În momentul în care te izolezi nu ai nimic de câștigat, poate doar un pic de orgoliu. Hai să fim serioși! Și pe noi ne enervează când ne spune Uniunea Europeană cum să ne tăiem porcul. Dar nu de aceea am intrat în Uniunea Europeană. Discutăm despre tăierea porcului pentru că nu știm să ne batem pentru interesul nostru. Jos pălăria pentru Alexandru Nazare, actualul ministru de Finanțe! Există și alți oameni capabili să facă lucruri bune, cu condiția să-i lăsăm”, a arătat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii.
Consultantul politic a explicat efectele negative ale ieșirii din Uniunea Europeană resimțite de Marea Britanie. Miron Mitrea anticipează o creștere a prețurilor generată de dificultățile apărute în schimburile comerciale și a amintit nemulțumirile din industria peștelui și fructelor de mare, care acum a câștigat libertatea de a pescui cât vrea, dar se lovește de limitări în privința comercializării în plan internațional. Este de luat aminte cum minciunile difuzate pe rețelele sociale au adus succesul campaniei desfășurate de Nigel Farage împotriva apartenenței la Uniunea Europeană.
Analistul politic de la București a atras atenția că istoria obligă oamenii și statele să se apropie, să se integreze, dar trebuie să învețe să-și afirme și apere propriile interese, o atenționare importantă în România nemulțumită a zilelor noastre.
Sursa: Realitatea Din PNL