Motiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Citu, a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților cu 166 voturi ”pentru”, 94 ”împotrivă” și 28 ”abițineri”. Moţiunea simplă, intitulată “Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei. Amanetarea finanţelor ţării trebuie să înceteze, România trebuie salvată de “virusul Vasile Cîţu”, iar ministrul Finanţelor trebuie să plece, se arată în textul moţiunii.

“Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, \”Virusul Cîţu\” a distrus aproape complet economia naţională. După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus – 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, se precizează în textul moţiunii simple.

Social-democraţii au susţinut că în cele 6 luni de guvernare şi în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgenţă nu s-a luat nicio măsură pentru “evitarea dezastrului”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la şedinţa de plen, că semnatarii moţiunii sunt “criminali”, susţinând că aceştia “s-au folosit de acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”, scrie agerpres.ro.

“Sunt aici pentru că românii trebuie să ştie că în timp ce eu şi PNL gestionăm cu succes această criză semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceiaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României. Timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal şi populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic. Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”, a afirmat Cîţu.

 
Articolul precedentCCR a decis că starea de alertă e CONSTITUȚIONALĂ
Articolul următorSondaj BCS: Președintele Iohannis, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere