Unul dintre cele mai sărace județe din România, Teleorman, are nevoie urgentă de investiții în Sănătate. Ambulanțele parcurg, uneori, chiar și zeci de kilometri dintr-un capăt în celălalt al județului, pentru a transporta bolnavii la spital. Eugen Pîrvulescu, candidatul liberalilor la șefia Consiliului Județean, susține că trebuie pus accent și pe medicina de familie, care gestionează o mare parte a actului medical.
“Trebuie să investim în infrastructură, în aparatură medicală. De asemenea, să creăm facilități pentru medicii care vin în județul Teleorman, în sensul ca 6 luni – un an de zile să le oferim o locuință gratuită, de ce nu și anumite sporuri medicale de care au nevoie. Va trebui să investim foarte mult în medicii de familie. 70% din actul medical care se defășoară în județul Teleorman trece pe la medicul de familie. Medicina de familie reprezintă pentru mine un ajutor pentru fiecare cetățean din mediul rural”, spune candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman, Eugen Pîrvulescu.
Măsuri urgente trebuie luate și la spitalele orășenești din Teleorman, pe lângă cele care vizează spitalul județean, susține Pîrvulescu.
“Mai avem 4 spitale orășenești pe care va trebui să le băgăm într-un program de reabilitare pentru ca pacienții să fie tratați în acele zone pentru că sunt foarte departe de spitalul județean”, explică Eugen Pîrvulescu.
Liberalul spune că județul are nevoie și de cel puțin cinci centre de permanență, în care asistența medicală să poată fi asigurată 24 din 24.
“Avem o solicitare făcută către Ministerul Sănătății și vom primi, cât de curând, o ambulanță tip C. De asemenea, anul viitor vor intra în dotarea Ambulanței încă 2-3 ambulanțe necesare pentru sistemul acesta de sănătate”, spune Pîrvulescu.
În Teleorman locuiesc peste 350.000 de persoane, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică.