Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a transmis că în cei 75 de ani de existență, NATO a oferit securitatea necesară consolidării democrației și dezvoltării economiei.

”Am spus-o în deschiderea lucrărilor Summitului Parlamentar al Alianței, care se ține zilele acestea la Washington. De când România a devenit membră, a crescut responsabil cheltuielile pentru apărare și a participat cu rigoare la misiunile NATO, oriunde a fost nevoie.

Vedem acum, mai mult ca oricând, cât de necesară este apartenența noastră la cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie. Vecinii noștri din Est luptă cu arma în mână pentru aceleași valori în care credem și noi: libertate, independență și dreptul fiecărui popor de a-și decide singur viitorul.

În fața noilor provocări, Alianța are datoria de a se adapta pentru a putea contracara cu succes noile tactici ale inamicilor libertății: războiul electronic, dezinformările și manipulările.

Am cerut conducerii Alianței să mențină o prezență puternică la Marea Neagră și să consolideze dialogul cu partenerii estici, precum Republica Moldova și Georgia.”, a precizat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPRIMARUL CIPRIAN CIUCU: VIZITĂ DE LUCRU LA BRUXELLES PENTRU A IDENTIFICA NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE PENTRU SECTORUL 6
Articolul următorALIAȚII, DECLARAȚIE LA SUMMITUL NATO: “VIITORUL UCRAINEI ESTE ÎN NATO”