Nicolae Ciucă – premierul României este convins că vom avea o inflație sub 10% „cât de curând”. INS a anunțat, vineri, că inflația a fost redusă la 11,2%.

„România are potențial bine identificat de mediul de afaceri și oferă importante oportunități de relocare a investițiilor și de reașezare a lanțurilor de aprovizionare. Anul trecut, țara noastră a înregistrat o creștere cu 86% a proiectelor de investiții străine directe, comparativ cu 2021 și se află într-o poziție deosebit de favorabilă dacă avem în vedere creșterile de 17% sau de 20% înregistrate de alte state din Europa.

Începerea lucrărilor la fabrica Nokian Tyres, la Oradea, prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume, este un bun exemplu în acest sens. Compania finlandeză a ales România pentru această investiție de peste 650 de milioane de euro dintr-o listă de peste 40 de potențiale destinații. Am reușit să îi convingem să vină să investească și să creeze locuri de muncă în România oferind stabilitate, dar și angajamentul Guvernului pentru susținerea proiectului și accesul la ajutoare de stat.

Datele economice sunt încurajatoare. Inflația a fost redusă la 11,2%, deci este o scădere substanțială. Dacă ne menținem trendul, cumpătarea și rânduiala la nivelul administrației și la nivelul Executivului pe măsurile pe care ni le-am propus, sunt convins că vom avea, cât mai curând, inflația sub 10%. În ședința de Guvern de astăzi am aprobat un set de măsuri pentru a controla cheltuielile publice, astfel încât să direcționăm resursele acolo unde este mai multă nevoie – investițiile.

Efectele benefice pe care investițiile le au pentru economia noastră, în condițiile în care ne-am angajat să asigurăm creștere economică și prosperitate, ne responsabilizează să folosim acest moment de oportunitate și să menținem dorința de a investi a mediului de afaceri”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBoloş: Marţi, avem întâlnirea cu Comisia Europeană pentru a relua, practic, discuţiile pe tema pensiilor speciale
Articolul următorPSD și PNL, negocieri pe ultima sută de metri: Ședințe pentru rocada Ciucă-Ciolacu – Ce miniștri rămân și cine pleacă, de la 1 iunie – Lista neagră