Fostul preşedinte al liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a cerut, luni, viitoarei conduceri a PNL, ca primă prioritate, “debarasarea de aliatul toxic USR”, întrucât “curentul neomarxist este străin de interesele României”, iar “exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, (…) sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale”.

Nicolae Robu susţine, într-o postare pe Facebook, că PNL are mulţi oameni valoroşi care i-ar putea fi buni preşedinţi, dar indiferent de echipa învingătoare, aceasta ar trebui să ţină cont de prioritatea enunţată de el.

“Iată condiţia pe care eu personal o consider obligatorie: debarasarea PNL de aliatul toxic USR. Scurt şi clar. A fost o greşeală asocierea PNL cu socialiştii, cu PSD, în 2011, este cel puţin la fel de nocivă asocierea de acum, cu neomarxiştii, cu USR+PLUS. Acest curent, neomarxismul, este străin de interesele României, iar exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii, printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, aspiranţi legitimi la un mai bine pentru comunităţile/ ţara lor – dacă părea posibil, de ce nu? – sau prin negocieri de-o obrăznicie, iarăşi, nemaiîntâlnită, sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale. PNL nu are ce căuta alături de asemenea oameni şi de un asemenea curent”, spune Nicolae Robu.

Liberalul timişean prezintă şi o listă deschisă, reprezentând, în opinia sa, 12 nume de liberali, în ordine alfabetică, care ar putea conduce mai departe partidul.

“Cu scuzele de rigoare pentru cei ce nu se regăsesc pe listă. (…). Iată lista deschisă, ordonată alfabetic: Emil Boc, Rareş Bogdan, Ilie Bolojan, Cristian Buşoi, Florin Cîţu, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, Siegfrid Mureşan, Ludovic Orban, Robert Sighiartău”, arată Nicolae Robu.

Actualul preşedinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat pentru AGERPRES că organizaţia nu a discutat, încă, despre candidatul pe care-l va susţine la şefia PNL. “Nu ne-am pronunţat”, a precizat Nica.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Raluca Turcan: “Pandemia ne-a afectat pe toţi, dar probabil că cei mai afectaţi au fost copiii”
Articolul următorPrimarul Emil Boc: ”Florin Cîțu e un posibil candidat la prezidențiale”