Primarul ales al municipiului Constanţa, liberalul Vergil Chiţac, a declarat, miercuri, că printre lucrurile pe care le va face imediat ce va prelua mandatul în mod oficial va fi chemarea Curţii de Conturi pentru a verifica legalitatea cheltuirii banului public până în prezent şi a contractelor aflate în derulare.

Chiţac a menţionat, pe pagina sa de Facebook, că în mandatul său de primar va prezenta în mod transparent întreaga activitate a administraţiei locale, potrivit agerpres.ro.

“Dragi constănţeni, peste câteva zile ne intrăm în drepturi. În mandatul meu, vă voi prezenta transparent toată activitatea de la Primărie şi voi explica fiecare acţiune şi fiecare gest pe care le voi face în calitate de primar. Îmi doresc să existe dialog permanent şi să nu planeze nici cea mai mică suspiciune asupra corectitudinii activităţii mele”, a spus primarul ales al Constanţei.

El a afirmat că va cere rapoarte de lucru de la toate direcţiile şi instituţiile subordonate primăriei.

“Vă prezint mai jos care sunt lucrurile pe care le voi face imediat ce preiau mandatul în mod oficial: 1. Cer rapoarte de lucru de la toate direcţiile şi instituţiile subordonate, care să îmi prezinte problemele pe termen scurt şi planul de acţiuni pe termen lung; 2. Fac analiza bugetului de venituri şi cheltuieli al Primăriei pentru a şti exact cum stăm şi cum putem îmbunătăţi situaţia; 3. Iau legătura cu toţi furnizorii de utilităţi (apă, canalizare, căldură, gaze, electricitate) pentru a vedea care e situaţia înaintea iernii şi a nu ne trezi cu surprize neplăcute; 4. Nu în ultimul rând, chem Curtea de Conturi. Voi verifica cu exactitate legalitatea cheltuirii banului public până în acest moment şi a contractelor aflate în derulare”, a postat Vergil Chiţac.

Potrivit acestuia, o altă “problemă” o reprezintă şefii din direcţiile municipalităţii, care sunt numiţi politic şi care nu performează.

El a adăugat că garantează că va reforma administraţia şi modul în care se face management la Primărie, iar acest proces va începe de sus, de la top-management, unde sunt “problemele foarte mari”.

“Va fi mult de lucru şi voi întâmpina probleme numeroase, sunt perfect conştient de acest lucru. Dar cunosc administraţie şi procesele de lucru. Sunt convins că împreună vom transforma Primăria şi vom performa pentru binele Constanţei”, a mai scris primarul ales Vergil Chiţac.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLudovic Orban: Preşedinţi de filiale PNL şi-au dat demisia de onoare, în urma rezultatelor la alegerile de duminică
Articolul următorPremierul Ludovic Orban cere anchetă amănunțită la Sectorul 1