Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut duminică liberalilor bistriţeni care candidează la alegerile locale să transmită electoratului că „PSD nu se mai întoarce la guvernare încă vreo zece ani de acum încolo”, că tot Ardealul va fi liberal, mai puţin Harghita şi Covasna, că nu e bine ca Bistriţa să rămână în afara jocului şi că e foarte bine ca toţi cei care candidează la primărie şi care vor avea uşa deschisă la guvern să poată să obţină sprijinul Guvernului pentru toate proiectele pe care le au în beneficiul comunităţilor locale. Orban a vorbit, fără a-l numi, şi despre „un partid mic şi gălăgios care a fost mai mult cu PSD-ul” care „încurcă” PNL şi la Bucureşti, transmite news.ro.

„Ca să fim cinstiţi, acuma se cam confruntă două blocuri: PSD-ul cu tovarăşii de drum şi, de partea cealaltă de PNL care beneficiază şi sprijinul USR”, le-a transmis liderul liberal candidaţilor PNL pentru alegerile locale din judeţul Bistriţa Năsăud.

El le-a cerut candidaţilor liberali să încerce să îi convingă pe oameni de importanţa „votului util” şi să le spună alegătorilor că, având în vedere că alegerile se fac dintr-un singur tur de scrutin, orice vot împotriva PNL este unul în favoarea PSD.

„Mizaţi pe un atu: tot Ardealul va fi liberal. Nu se poate ca Bistriţa să rămână roşie şi spuneţi-le bistriţenilor lucrul ăsta. Deci o să rămână copilul orfan al Ardealului dacă nu merg pe mâna noastră. Oricum există clar o opţiune favorabilă pentru dreapta, pentru PNL, spuneţi-le că tot Ardealul va fi galben, mai puţin Harghita, Covasna care sunt verzi că aşa sunt. Dar nu se poate să rămână Bistriţa de căruţă. Şi de asemenea să le spuneţi un lucru este foarte important: A fost bine că a fost un preşedinte cât a fost la guvernare PSD, dar acuma PSD nu se mai întoarce la guvernare încă vreo zece ani de acum încolo şi că nu e bine ca Bistriţa să rămână în afara jocului şi că e foarte bine ca toţi cei care candidaţi la primărie şi care veţi avea uşa deschisă la guvern să puteţi să obţineţi sprijinul Guvernului pentru toate proiectele pe care le aveţi în beneficiul comunităţilor locale. E un argument care nu trebuie ignorat”, a declarat Orban.

Orban a vorbit şi despre „un partid mic şi gălăgios care a fost mai mult cu PSD-ul” care „încurcă” PNL şi la Bucureşti .

„Ne încurcă şi la Bucureşti, vă spun sincer, dar vom trece peste această încurcătură mică, de moment”, a adăugat liderul liberal, fără a numit formaţiunea politică la care face referire.

Articolul precedentVergil Chițac: Pe 27 septembrie, haideți să strigăm o dată pentru totdeauna `game, set and match`
Articolul următorPremierul Ludovic Orban vrea ca bugetul pe 2021 să fie votat de viitorul Parlament