Parlamentarul PNL Cornel Popa – deputat, preşedinte al CJ Bihor şi senator, în ultimii 20 de ani – consideră că după 20 de ani de carieră politică cel mai important lucru este că poate sta cu fruntea sus în faţa alegătorilor bihoreni.

“Important este că, după 20 de activitate, pot sta cu fruntea sus între oameni. Zic eu că este cel mai important lucru pe care îl poţi spune şi care îţi dă un sentiment de confort,” a declarat, pentru AGERPRES, liberalul Cornel Popa.

Solicitat să sintetizeze în aspectele cele mai importante ale celor două decenii de viaţă politică în Parlamentul României şi în administraţia judeţeană, Cornel Popa a mărturisit că este foarte dificil de spus în câteva fraze.

“Oricum ceea ce mi-a dat satisfacţie în tot acest timp este faptul că am reuşit să aduc bani şi proiecte în infrastructura de transport, în reţelele de apă, canalizare şi staţii de epurare, ceea ce a dus şi va duce la ridicarea confortului de viaţă al bihorenilor. Ceea ce cred, de asemenea, că vor rămâne peste timp sunt câteva proiecte pe care le-am demarat, precum cel al Autostrăzii Transilvania, centurile ocolitoare pentru Beiuş, Ştei şi Aleşd, drumurile comunale pe care am reuşit să le asfaltez, şi nu puţine la număr, drumurile judeţene care susţin dezvoltarea turismului, cum este cel dintre Sudrigiu şi Padiş sau Tăşnad-Marghita. În general activitatea care mi-a adus satisfacţii a fost aducerea fondurilor pentru infrastructura de transport rutier şi aeroportuară, pentru că pot vorbi şi de modernizarea Aeroportului Oradea”, a precizat Popa.

În egală măsură, el a vorbit despre un proiect de suflet pe care a reuşit să-l implementeze, în 2008, la Compartimentul de cardiologie al Spitalului Judeţean, anume achiziţionarea unui angiograf performant. De atunci şi până astăzi, sunt 13.000 de persoane care au fost investigate, stentate sau au beneficiat de intervenţii oportune în cazul infarctului miocardic, fiind salvate multe vieţi. Anual, potrivit medicilor, sunt tratate în medie 350 de cazuri de infarct, cu ajutorul acestui aparat.

“Las după mine o moştenire grea, să spun aşa, provocarea de a mă depăşi, dar şi câteva proiecte de suflet pe care le-aş dori finalizate: Autostrada Transilvania, construirea centurilor ocolitoare pentru Beiuş şi Ştei, pentru care ne-am bătut 13 ani, care să fie pentru toată zona, nu doar pentru Beiuş, Drumul Apusenilor, drumul Şuşti – Moneasa important pentru zona turistică Padiş, Vârtop, Stâna de Vale şi, nu în cele din urmă, achiziţionarea unui angiograf nou, deoarece cel achiziţionat în urmă cu 13 ani este uzat”, a subliniat Cornel Popa.

Liberalul Cornel Popa a fost preşedintele PNL Bihor din 2001 până în 2016, fiind cel care a crescut organizaţia PNL a judeţului de la 600 de membri în anul 2000 la aproape 8.500 în 2015. A reuşit ca, împreună cu colegii săi de partid, să atragă sufragiile electoratului bihorean de la 5% în alegerile locale din 2000 la 44,5% la alegerile locale din 2016, plasând organizaţia PNL Bihor printre primele din ţară.

“Aveam în 2008 nu mai puţin de patru deputaţi şi doi senatori, performanţă greu de egalat oricând de aici încolo. Şi ne situam atunci între primele patru filiale din ţară. Ne-am câştigat respectul colegilor noştri la nivel de ţară şi când se vorbeşte de Bihor, din 2008 încoace, se vorbeşte cu suficient respect ca să fie răsplătită munca tuturor colegilor mei”, a precizat Cornel Popa.

Cornel Popa a fost deputat de Bihor în perioada 2000-2008, senator între anii 2008-2012, preşedintele CJ Bihor între 2012-2016 şi senator până în decembrie 2020.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDan Barna despre episodul cu ochelarii din Parlament: ”Este o întâmplare absolut banală. Subiect încheiat”
Articolul următorLudovic Orban anunță că votul final pe legea bugetului va fi marți în Parlament