PNL îl susține pentru numirea ca Avocat al Poporului pe un fost decan al Facultății de Drept din București, prof. Flavius-Antoniu Baias.

  • Conf. univ. Flavius-Antoniu Baias – este Doctor in Drept “Summa cum laude”, Universitatea din Bucuresti (2001) și a fost decanul Facultății de Drept a Universitatii din Bucuresti. Predă Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. Teoria obligatiilor si Dreptul familiei; este avocat, Baroul Bucuresti (din 1985). În timpul guvernării CDR, a fost secretar de stat la ministerul Justiției sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000); Este profesor invitat – Facultatea de Drept, Universitatea Bordeaux IV “Montesquieu”(2010), Universitatea din Poitiers (2010), Universitatea Paris I “Panthéon-Sorbonne” (1996). Printre publicațiile sale se numără „Codul civil. Editie ingrijita in colaborare cu prof. univ. dr. Corneliu Birsan, conf. univ. Valeriu Stoica si asis. univ. Bogdan Dumitrache. (5 editii – 1992-1996)”. A fost decorat cu “Steaua Romaniei” in grad de Comandor (2000).

Parlamentul urmează să voteze un nou Avocat al Poporului, după revocarea actualului titular Renate Weber. Coaliția PNL UDMR USR PLUS ar urma să susțină un singur candidat.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMarian Vanghelie: „DNA mi-a propus să colaborăm. Nu am acceptat”
Articolul următorPremierul Florin Cîțu: România are cea mai rapidă revenire economică din istorie