Reprezentanţi ai PNL, USR-PLUS şi UDMR se întrunesc, duminică, pentru a doua zi de negocieri în vederea conturării unei majorităţi. Discuţiile se poartă pe trei paliere, în tot atâtea grupuri de negociere – politic, programul de guvernare şi funcţionarea majorităţii parlamentare, informează news.ro.

PNL, USR-PLUS şi UDMR au anunţat, într-un comunicat de presă comun, că negocierile în vederea conturării unei majorităţi continuă duminică. 
 
Grupurile de lucru se reunesc de la ora 09.00, pentru a doua zi de negocieri. 
 
Se discută pe trei paliere – structura viitorului guvern, structura viitoarei majorităţi parlamentare, inclusiv distribuţia principalelor funcţii şi armonizarea unui program comun de guvernare. 
 
Cu o zi înainte, mai mulţi participanţi la discuţii au anunţat finalizarea unui punct important din programul comun de guvernare, cel referitor la digitalizarea statului. 
 
Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat, de asemenea, că negocierile pentru o nouă majoritate parlamentară la Camera Deputatilor ”au fost aproape finalizate, cu succes şi înţelepciune”.
 
”Ştiu că unii aşteptau scântei între mine şi cei de la USR, dar a ieşit doar «fum alb»”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.
 
Funcţia de preşedinte al  Camerei Deputaţilor este printre cele mai disputate, fiind dorită atât de PNL, pentru Ludovic Orban, cât şi de USR, pentru Dan Barna. 
 
La finalul primei zile de negocieri, liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună ”o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru luni, consultări cu toate partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier. 
 
Înainte de discuţiile dintre partide, PNL a anunţat că-l propune pe Florin Cîţu, iar USR-PLUS pe Dacian Cioloş
 
Articolul precedentScurt tratat de reinformare politică
Articolul următorMiron Mitrea: Ludovic Orban, singurul care poate închide jocul