Ungaria va continua să susţină aderarea României la spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei întâlniri de lucru cu omologul de la Budapesta, Sandor Pinter.

„După discuţiile de săptămâna trecută de la Sofia cu ministrul bulgar Stoyanov şi comisarul european Johansson, astăzi, la Budapesta, am avut o întâlnire de lucru împreună cu ministrul ungar Sandor Pinter. Avem un plan diplomatic bine stabilit pe care o să îl urmăm până ne vom atinge obiectivul”, a declarat Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne citat, marţi, de Agerpres.

El a discutat cu ministrul ungar măsuri de combatere a migraţiei ilegale, de întărire a protecţiei frontierei, de combatere a traficului de persoane şi a traficului de droguri.

„În acest scop, vom suplimenta poliţiştii atât de frontieră, cât şi judiciarişti, care, în echipe mixte cu colegii ungari, să multiplice eforturile noastre pe liniile de muncă expuse mai sus. Am discutat, de asemenea, măsuri de întărire a cooperării în materie de protecţie civilă”, a precizat Cătălin Predoiu.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentDovada legăturii dintre Romprest și Statul Paralel. Mafia care a sufocat țara, demascată de Anca Alexandrescu
Articolul următorSe dau tichete de la Guvern pentru o anumită categorie de români. Cum vor autoritățile să combată munca la negru