Prefectul Emanuel Soare a cerut MapN ca Spitalul Militar Piteşti să devină spital suport COVID. Decizia, luata in ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni, 16 noiembrie.

Inaintarea solicitării către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și MApN pentru ca Spitalul Militar Pitești să devină spital suport COVID vine în contextul în care nu mai exista locuri pentru pacienții COVID din Argeș.

„Am făcut deja solicitările oficiale către MApN și către CNCCI în această dimineață (marți, 17 noiembrie) și sperăm ca demersul nostru să fie încununat cu succes, să primim rapid răspunsul și ca acesta să fie pozitiv (…) prima dată am făcut o solicitare acum câteva luni, să ni se detașeze personalul medical de la Spitalul Militar pentru anumite specializări de care aveam nevoie, ATI, infecționiști, epidemiologi. Am mai făcut solicitări mai demult ca Spitalul Militar să devină spital COVID sau să ne sprijine, dar, din păcate, demersurile acestea nu au fost încununate de succes. Acum avem un argument suplimentar, având în vedere că în acest moment am ocupat locurile din spitale, nu mai avem unde să mai internăm pacienții COVID”- Emanuel Soare.

 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentTurcan, după ce managerul SCJU Sibiu și-a dat demisia: „Aşteptam rezultatele anchetei Corpului de Control”
Articolul următorDanaila Alexandru a demisionat din Consiliul județean Brăila